Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Capelani în spitale Știrile Mapamond Creștin 828

Adaugat la :  27.05.2020

Medicii și asistentele medicale care trec prin stres emoțional și spiritual sunt ajutați de capelanii spitalelor. Acești preoți joacă și un rol cheie în slujirea pacienților și a familiilor acestora. Totuși, sunt spitale care nu consideră susținerea spirituală o îngrijire de bază. Heather Sells vine cu detalii.


Heather Sells: Capelanul Rocky Walker trece pe culoarul unității cu bolnavi Covid-19, în Spitalul Mount Sinai din Manhattan. Veteranul Războiului din Golf spune că nu a mai văzut atâția oameni morți ca aici.


Rocky Walker: Este vorba de o asistentă care a fost cu noi timp de 21 de ani. Ce pot să spun? Eu nu am cuvinte. Mă lupt cu lacrimile.


Heather Sells: Asemenea altor capelani din spitalele din țară, munca lui Walker s-a schimbat în mod dramatic. El este adesea separat fizic de pacienți și de familiile lor, ceea ce a necesitat o comunicare diferită. Capelanul Cathy Disher de la Spitalul Oncologic James din Ohio, ține în aceste zile legătura prin telefon cu membrii familiei. Ea spune că ei se bucură de telefoanele ei.


Cathy Disher: Familiile își doresc să poarte conversații. Doresc să fie ascultați și înțeleși, să discute cu cineva, să își împărtășească îngrijorările cu care se confruntă și să aibă parte de susținere emoțională.


Heather Sells: Capelanii petrec mai mult timp ca niciodată ajutând asistentele medicale, medicii și alți angajați aflați în prima linie.


Rocky Walker: Văd că a venit al doilea val epidemic împreună cu depresie, epuizare și oboseală de care suferă angajații din sistemul medical.


Heather Sells: Disher oferă angajaților pachete de îngrijire, pe care le numește ”Ceai pentru suflet la pachet” și îi susține în pauzele scurte.


Cathy Disher: Oferim o pauză pentru suflet de 10 minute. Ei pot veni, pot medita, pot asculta muzică instrumentală. Este un moment de respiro.


Heather Sells: Se duce și o bătălie mai delicată pentru a fi recunsocuți ca îngrijitori necesari. Liderul Bisericii Souhern Baptist, dr. Russell Moore se simte frustrat deoarece unele spitale consideră capelanii ca fiind un personal opțional.


Russell Moore: Capelanii din spitale trebuie să facă parte din categoria de îngrijitori esențiali ai pacienților. Capelanii spitalelor trebuie să aibă acces în condiții de siguranță atât pentru ei înșiși, cât și pentru pacienți. Aceasta este o parte esențială a slujirii și a îngrijirii oamenilor.


Heather Sells: Doug Carver încurajează mai bine de 700 de capelani Southern Baptists, pe care îi supraveghează pentru a-și susține cazul.


Doug Carver: Trebuie să se comporte asemenea văduvei perseverente din Biblie, să bată la ușa autorităților pentru a le aduce aminte medicilor, asitentelor, angajaților medicali, administratorilor de spitale că lucrarea de slujire a capelanului aduce prezența Domnului prin Duhul Sfânt și este o parte esențială a procesului de vindecare, a ajutorului, a vieții pacienților, că este vorba de minte, de trup și de suflet.


Heather Sells: Carver este de părere că această criză ar putea consolida rolul capelanilor, deoarece noul coronavirus atacă cu brutalitate, iar oamenii simt nevoia să vorbească mai mult despre suferință, despre moarte și despre eternitate. Acestea sunt subiectele abordate zilnic de capelani. Capelanul unui azil, Davin Philip poartă o mască pe care se văd personaje din desene animate pentru a alina durerea copiilor din familiile pe care le vizitează. El face tot ce este necesar să-i ajute pe cei muribunzi. Pentru un pacient el a cântat recent ”Doamne, mărire Ție” în costum de protecție.


Davin Philips: Am încercat să slujesc prin contact vizual. Am purtat și mănuși. Contactul vizual și contactul fizic ajută, dar nu este același lucru. Bineînțeles că nu este același lucru.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 828, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.