Capitoliul Statelor Unite a fost sub asediu – implicațiile spirituale

Adaugat la :  15.01.2021

Generații la rând, oamenii priveau la Statele Unite ca la un exemplu de libertate și democrație, însă evenimentele de la Capitoliu de săptămâna trecută au zguduit americanii și pe alții din toată lumea. Prezentăm un reportaj de la biroul nostru de la Washington despre ceea ce știm până acum.

Solicitările pentru demisia președintelui au crescut, în timp ce un număr tot mai mare de democrați din Camera Deputaților din SUA, cam 200, spun că l-ar pune pe președinte sub acuzare. Un apel notabil în privința demisiei a apărut într-un editorial Wall Street Journal. „Dacă dl Trump dorește să scape de o a doua punere sub acuzare, spun ei, cea mai bună cale ar fi să își asume responsabilitatea și să demisioneze.”

Se mai spune acolo că asta ar putea genera o curățare la Casa Albă și un val de demisii în cabinet, pe care aceștia le consideră acte de conștiință. Numărul de astfel de demisii a fost în creștere.

Secretarul educației și secretarul transportului au demisionat în semn de protest. Lor li s-au alăturat și alții, precum fostul șef de personal de la Casa Albă, Mick Mulvaney, acum fiind trimis special în Irlanda de Nord. El spunea pentru CNBC că nu mai poate rămâne. „Este o slujbă de mică semnificație, cu jumătate de normă, dar e tot ce am primit de la această administrație. L-am sunat pe Mike aseară și i-am spus că voi demisiona și nu m-aș mira să văd mai mulți prieteni de-ai mei demisionând.”

Numărul victimelor în urma revoltelor de miercurea trecută a crescut din nou. Polițistul Brian Sicknick a murit joia trecută, după ce a fost rănit în confruntările cu protestatarii. Moartea sa va fi anchetată ca ucidere din culpă. Moartea sa a survenit în timp ce apar tot mai multe consecințe după invadarea violentă a Capitoliului de către ceea ce unii au numit teroriști. Șeful poliției de la Capitoliu a fost de acord să-și dea demisia, înaintea inaugurării lui Joe Biden de pe 20 ianuarie, liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, îndemna pe șeful armelor din Senat să demisioneze, iar Nancy Pelosi spune că și șeful armelor din Camera Deputaților își va prezenta demisia.

Între timp, fostul procuror general William Barr s-a ridicat împotriva președintelui, spunând pentru AP că atitudinea lui Trump de miercuri a fost o trădare a biroului său și a susținătorilor săi. Barr mai spunea că este inacceptabil a organiza o mulțime pentru a pune presiune pe Congres. „Unii au avut o altă tactică, chemând oficialii de top de la Casa Albă să folosească Amendamentul 25 pentru a-l debarca pe Trump. Toate indiciile spun că președintele a deraiat, nu doar de la datoria sau jurământul său, dar și de la realitatea însăși. Secțiunea 4 din Amendamentul 25 permite majorității cabinetului și vicepreședintelui să preia mandatul de președinte până ce președintele este din nou în stare bună. E timpul să invocăm Amendamentul 25 și să punem capăt acestui coșmar.”

Aceasta însă este prea puțin probabil, fiindcă se pare că vicepreședintele Mike Pence se opune acestui lucru. În mijlocul acestor lucruri, președintele Trump a postat un video joi seara îndemnând la o tranziție pașnică de putere și în care condamna protestatarii care au pătruns în Capitoliu. „Ca toți ceilalți americani, și eu sunt foarte supărat de violența, fărădelegea și debandada de acolo. O nouă administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie, iar acum mă voi concentra pe o tranziție a puterii într-un mod lin și ordonat. În acest moment avem nevoie de vindecare și reconciliere.”

În ciuda remarcilor președintelui, dezastrul politic a fost înfăptuit. Acum, întrebarea este, în alegerile din anii viitori, ce impact va avea haosul de la Capitoliu asupra lui Trump și a republicanilor? Paul Strand, pentru Știrile CBN, de la Washington.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 361, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.