Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Care e moștenirea lăsată de Qassem Soleimani?

Adaugat la :  22.01.2020

După asasinarea lui Soleimani, mulți oameni analizează importanța moștenirii sale, care cuprinde multe grupări militante șiite, gata de acțiune în tot Orientul Mijlociu. Un cercetător a petrecut ani de zile studiind aceste grupări și el are un mesaj important pentru Vest și pentru SUA.

Phillip Smyth a înființat un proiect de localizare a militanților șiiți, un efort masiv de cercetare pentru a identifica grupările militante șiite susținute de Iran în tot Orientul Mijlociu. El spune că aceste grupări sunt extensia puterii din Iran.

Phillip Smyth, cercetător: Ei sunt vârful de lance al iranienilor. Se vorbește de armele lor nucleare și de amenințarea nucleară din Iran, dar, pe teren, aceasta e arma lor „nucleară”, care impune schimbări în toată regiunea. Aceste grupări au menținut dictatori la putere, pe aceia pe care Iranul i-a dorit, cum e de exemplu Bashar Assad. El a fost susținut de grupări militante șiite. Iranul controlează Libanul prin Hezbollah. Smyth mai spune că Soleimani a gândit aceste state în state și le-a întrețesut prin toată regiunea, din Iran până în Liban. El era și un om care mergea pe teren și știa să clădească relații. Mai mult, ceea ce l-a făcut atât de important a fost abilitatea sa de a delega sarcini altor comandanți. Știa care sunt oamenii potriviți, cei care vor fi loiali, atât pe plan ideologic, cât și financiar. Aceste grupări cuprind în total cam 200 000 de militanți și reprezintă o amenințare pentru Israel, aliatul numărul unu al Americii din Orientul Mijlociu. E vorba de o amenințare masivă, vorbim de vârful de lance al iranienilor în lupta contra israelienilor. El mai spune că americanii ar trebui să știe despre aceste grupări și să le pese. Ar trebui să ne pese fiindcă aceste grupări au amenințat mereu SUA și interesele sale din regiune. Ideologia lor spune că SUA trebuie să dispară din regiune și, în religia lor, ei văd SUA ca fiind Marele Satana. Vorbim despre un crez de bază, adoptat de mulți și care îi face să curme viețile americanilor ori de câte ori e convenabil din punct de vedere strategic. Bazat pe cercetarea lui Smyth, e clar că America, Israelul și Vestul vor avea de furcă cu aceste grupări șiite în tot Orientul Mijlociu în viitorul apropiat.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 311 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.