Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Case sociale pentru familii defavorizate din Bistrita - reportaj AOTV

Adaugat la :  22.06.2019
Vizualizari :  135
+ Add To

Cu 15 ani in urma, la Bistrita s-au pus bazele unui proiect de suflet prin care s-au ridicat aproape 60 de case sociale in mai multe localitati din judetul Bistrita-Nasaud, destinate persoanelor fara adapost. Conditiile improprii de trai ale oamenilor au miscat inima lui Iacob Murza care s-a implicat in ajutorarea saracilor.

De 15 ani am pasiunea aceasta pentru cei care nu au adapost, deoarece in misiuni am intalnit oameni care primeau Cuvantul, ascultau, dar erau sub cerul liber, ori sub nailoane in condiţii extrem de grele. Atunci m-am gandit ca ar fi bine sa facem ceva pentru asta, iar viziunea mea cu viziunea bisericii s-a potrivit şi de 15 ani biserica susţine acest proiect, iar eu fac ce imi sta in putinţa. A declarat Iacob Murza, iniţiatorul proiectului.

Viziunea aceasta a fost sustinuta de la inceput de Biserica Sfanta Treime din Bistrita. In afara de fondurile adunate, membrii bisericii raspund prin voluntariat, cu hrana pentru lucratori sau cu materiale de constructii.

Membrii bisericii au o inima foarte buna pentru cei saraci. Mulţi dintre ei au trait in familii numeroase, au trecut prin greutaţi şi simt cu cei nevoiaşi. A aratat Iacob Murza, iniţiatorul proiectului.

Cand spun construirea caselor in general facem pentru cei care nu sunt din cultul penticostal. Ii ajutam mult şi pe cei care sunt din confesiunea noastra, din cultul nostru, dar in proporţie covarşitoare am construit pentru alţii. Avem aproape 60 case construite, cu ajutorul lui Dumnezeu. Suntem in parteneriat cu nişte fraţi din Anglia, cu o organizaţie de acolo, dar fraţii din biserica noastra au pusa atata inima in ceea ce priveşte şi darnicia, şi banii, şi lucrul fizic (merg şi muncesc) incat casa e ridicata intr-o saptamana. A precizat Victor Campean, pastor, Biserica Sfanta Treime Bistrita.

Beneficiarii proiectului sunt copii orfani si persoane care nu au un acoperis deasupra capului.

Iacob Murza: Suntem la Viişoara, casa familiei Moldovan Mihai. E o familie cu 7 copii.

Beneficiara: Ma numesc Moldovan Ancuţa Sanda, iar soţul e Moldovan Dumitru Mihai. Avem 7 copii prin harul şi bunatatea lui Dumnezeu. Noi am locuit in chirie mulţi ani: 4 ani la soacra, 4 ani la o femeie care ne-a dat o camera şi 4 ani la parinţii mei. Dar Dumnezeu s-a indurat de noi şi am primit o casa, o mare binecuvantare din partea lui Dumnezeu cu ajutorul unor fraţi cu inima mare.

Iacob Murza: Suntem in Şieu Magheruş. Aici e familia Hangan. Cum v-aţi simţit cand aţi intrat in noua casa? Vad ca aţi mai construit ceva. Ce animale aveţi?

Beneficiara: Am luat un cal...

Beneficiara (Ureche Ramona): Se fac 9 ani de cand a inceput construcţia la casa aceasta. Au trecut 9 ani! Chiar nu ne vine sa credem! Sunt o binecuvantare pentru noi toţi cei care au fost implicaţi: sora care ne-a dat terenul, fraţii care ne-au ajutat, fraţii din biserica, fraţii din Londra... Ne bucuram de 9 ani de zile de aceasta binecuvantare.

Casutele sunt modeste, suficient cat sa ii salveze pe oameni din pericolul traiului sub cerul liber. Dupa ridicarea locuintelor, acestea raman in proprietatea beneficiarilor. Tinta proiectului este ridicarea a 100 de locuinte pentru persoanele nevoiase.

Ne-am limitat la casuţe sociale cu minime cheltuieli, intre 20 şi 40 mp in funcţie de membri. Atunci cand mai mulţi pun mana nu este greu. A menţionat Iacob Murza, iniţiatorul proiectului.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 779 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine - https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Muzeul Bibliei din Washington, D.C. a deschis o noua expozitie care va scufunda vizitatorii din lumina in intuneric...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 197

Timp de secole, ei au trait in pesteri si in copaci si au vanat in jungla. Este vorba de un trib dintr-o parte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Un lider de inchinare de la Bethel Music spune ca acum opt ani a scris un cantec care a pregatit drumul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 297

In Hong Kong, tineri protestatari furiosi au vandalizat sediul parlamentului tarii. Acest eveniment a avut loc dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 259

O familie care a ales scolirea acasa a primit custodia copiilor dupa ani de procese. Dirk si Petra Wunderlich se lupta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 117

Evanghelistul Luis Palau se lupta cu cancerul, insa acum cateva zile el a predicat Evanghelia sutelor de mii de oameni...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1989

Orphans Promise in Brazilia ofera la mai bine de 25 de copii care provin dintr-un mediu dezavantajat oportunitatea de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 114

Biblia ne spune sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Un grup a transformat acest mesaj intr-o miscare globala care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 613

Un arheolog israelian a descoperit ramasitele unui altar care dateaza de pe vremea Genezei, cand primul om a inceput...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2781

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.