CBN Asia a împlinit 25 de ani

Adaugat la :  1.11.2019

În urmă cu 25 de ani a fost lansată lucrarea CBN Asia în Filipine. De la începuturile modeste, lucrarea s-a extins în mod exponențial pentru a răspândi Evaghelia în țara insulară și în țările din jur. La începutul lunii octombrie, CBN a celebrat acest eveniment important în Manila. George Thomas de la CBN a fost acolo.

George Thomas, reporter: În această clădire, în centrul capitalei Filipinelor, a fost lansată lucrarea CBN Asia, acum 25 de ani. În prezent, clădirea găzduiește platforme multi-media, un centru de rugăciune și consiliere, numeroase proiecte umanitare în țară și o misiune uimitoare între culturi diferite. CBN Asia își are sediul aici și în alte părți ale țării pentru a vesti unei generații noi mesajul lui Isus Hristos.

Această generație devine tot mai dependentă de internet. În acest an, filipinezii sunt cei care au petrecut cel mai mult timp pe internet. O persoană din Filipine petrece în medie 10 ore și două minute pe internet, în fiecare zi.

John Tan, CBN Asia, director: Mediul s-a schimbat foarte mult. În prezent, avem mai mult zgomot, zgomot natural, zgomot artificial, mult zgomot, iar noi trebuie să vestim Adevărul care să treacă prin zgomot.

George Thomas: Adevărul care să treacă prin zgomot. Mileniali precum Sheena Ferrer care face parte din echipa CBN Asia formată din 211 membri, creează mesaje inspiraționale pentru platformele rețelelor de socializare și materiale pe pagini web care vizează generația pasionată de tehnologie.

Sheena Ferrer, CBN Asia, Media digitală: Putem evangheliza prin media digitală, putem vesti Evanghelia pe internet și putem maximaliza aceste platforme.

George Thomas: Condițiile din domeniul media au fost diferite când Gordon Robertson a lansat biroul din Manila în 1994. Malou Ibanez a făcut parte din acea echipă acum 15 de ani care l-a ajutat pe Gordon să înființeze CBN Asia. Cum au fost acele vremuri?

Malou Ibanez, CBN Asia, vicedirector: Practic nu am avut nimic. Am avut mobilă folosită, echipamente folosite, un televizor, un videocasetofon, care mergea doar dacă îl loveai.

George Thomas: Poți să mai faci ”pac, pac” o dată?

George Thomas: Mulțumesc.

Edwin Arceo, CBN Asia, director de comerț: Cu plăcere. Mă bucur să te revăd.

George Thomas: Felicitări! Edwin Arceo a fost și el acolo de la început și își aduce aminte de greutățile financiare cu care s-au confruntat pentru înființarea unei organizații non-guvernamentale.

Edwin Arceo: Ne-am rugat mult pentru miracole.

George Thomas: Myla Villavicencio lucrează pentru CBN Asia de 22 de ani și spune că s-au întâmplat miracole, dar numai datorită rugăciunii.

Myla Villavicencio, CBN Asia, regizor-șef: Am învățat să ne rugăm de la Gordon Robertson. El a înființat CBN Asia bazându-se pe rugăciune. Ne-am rugat pentru orice inițiativă, nu am făcut nimic fără să fi auzit de la Domnul.

Voce: Prin aceste platforme, putem continua să evanghelizăm milioane de suflete pentru Isus, cu câte o postare și cu câte un click.

George Thomas: În pezent, CBN Asia este în linia întâi în crearea de numeroase strategii inovatoare pentru a atinge națiunile pentru Hristos.

Într-o zi de luni, Gordon și soția lui Kathryn, Nedra și Scott Ross s-au alăturat angajaților din Filipine pentru a celebra 25 de ani de la înființarea lucrării CBN Asia. A fost un prilej de a medita asupra credincioșiei lui Dumnezeu. Este evident că Gordon este considerat un membru al familiei aici.

Malou Ibanez: S-ar putea ca Gordon să pară o persoană rezervată. Dacă nu îl cunoști, atunci ai crede că așa este el. Nu este vorbăreț așa cum sunt alții. Când ajungi să îl cunoști simți că te iubește. El iubește oamenii. Lui îi pasă de oameni. (îi dau lacrimile pe final)

George Thomas: S-au format legături speciale în acele vremuri timpurii care încă durează și după 25 de ani.

Gordon Robertson, CBN, director: Am recunoscut planul și scopul lui Dumnezeu. El m-a chemat înapoi în Virginia Beach în 1999. Nu m-am bucurat, dar aceasta a fost voia Sa. Este minunat să te întorci, este minunat să văd ce au făcut. Este plăcut și dureros în același timp deoarece mi-ar plăcea să fiu aici. Este bine să te întorci acasă.

George Thomas: La o întrunire, Gordon a îndemnat angajații să își depășească limitele.

Gordon Robertson: El vă va da ungerea, abilitatea, strategia, El vă va îndruma. Doamne, Îți dedicăm Ție fiecare persoană.

Gordon Robertson: Doamne, suntem destul de maturi pentru a putea spune: Iată-ne aici! Trimite-ne.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 798 - octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri.