Ce este purificarea etnică indirectă?

Adaugat la :  8.11.2019

În timp ce luptele continuă, mulți creștini prinși în schimbul de focuri plătesc cu prețul vieții. Acești jihadiști care luptă pentru Turcia tocmai au capturat orașul sirian Ras al-Ayn, unde era o populație însemnată de creștini.

Bassam Ishak e reprezentantul SUA din partea Consiliului Sirian Democrat, care reprezintă guvernul democrat din nord-estul Siriei, înființat pentru a reprezenta toate popoarele și minoritățile din regiune. El a spus la emisiunea Faith Nation de la CBN că jihadiștii au prădat pământurile creștinilor.

Bassam Ishak, eprezentantul SUA din partea Consiliului Sirian Democrat: Rebelii pro-Turcia le-ar fi spus că au ordine să nu-i ucidă pe creștini, însă pământurile nu mai sunt ale lor și nu mai pot recolta. Vorbim despre o purificare etnică indirectă, fiindcă, dacă îți pierzi sursa de venit și pământul, ești forțat să pleci. Așa procedează jihadiștii pro-Turcia. Aceleași forțe jihadiste se îndreaptă acum spre următorul oraș cu o largă populație de creștini, Tel Tamer. Avem ceva similar cu SI, aceeași gândire. Acești jihadiști pro-Turcia vin și amenință și orașul lor. Trebuie ca SUA să intervină.

Marțea trecută, Camera Reprezentanților din SUA a votat copleșitor în favoarea sancționării Turciei și au trimis rezoluția în Senat. Senatorul Lindsey Graham spunea pentru CBN că trebuie cumva să-l oprească pe președintele turc Recep Erdogan.

Lindsey Graham, senator, SUA: Cred că aceste sancțiuni sunt necesare pentru a ne asigura că Turcia nu comite purificarea etnică a kurzilor din Siria. Aici e căminul lor ancestral, ei au fost aliații de nădejde ai fraților și surorilor lor creștini. Ei ne-au ajutat să înfrângem SI și nu putem sta nepăsători în timp ce Turcia curăță etnic kurzii în anumite zone din Siria.

Căpitanul în rezervă Brandon Wheeler spunea că amenințarea acestor forțe jihadiste față de kurzii și creștinii sirieni e o amenințare pentru SUA.

Brandon Wheeler, căpitan în rezervă: O amenințare a libertății are aceeași gravitate indiferent unde are loc pe pământ. Dacă nu poți să asiguri libertatea acolo, poți fi sigur că oamenii care vor să ucidă americani și care au ucis americani vor veni aici pentru a se antrena, echipa și pregăti pentru un nou război, fiindcă aceștia sunt oameni hotărâți.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 302 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri