Ce învățăm din viața unui pastor

Adaugat la :  14.01.2022

Chris Mitchell, reporter CBN: La final povestim puțin despre Ray Bentley, fondatorul și pastorul senior de la biserica Maranata din San Diego, California, care a trecut din viață săptămâna trecută. Biserica sa a publicat aceste cuvinte: Cu inimile îndurerate vă aducem la cunoștință că pastorul nostru drag, pastor Ray, s-a dus acasă la Domnul în această după-amiază din cauza unor complicații de COVID. Suntem în stare de șoc și cu inimile frânte. Ne mângâiem doar știind că el se bucură în cer cu Isus al său. Pastorul Bentley a fondat biserica Maranata în august 1984, când a început un studiu biblic într-un centru recreativ împreună cu 30 de oameni. Acum, biserica Maranata slujește la 7 000 de oameni săptămânal prin intermediul departamentelor lor. Pastorul a ajuns la mii de oameni prin intermediul radioului bisericii, Maranatha Radio, în timp ce vestea Evanghelia deplină lumii întregi. Multe dintre mesajele și devoționalele sale pot fi accesate pe site-ul său. Bentley a mai finanțat Fondul Neemia, o lucrare dedicată în ajutorarea și binecuvântarea Israelului și a vecinilor săi. Lucrarea se bazează pe Geneza 12:3 care spune: Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta și voi blestema pe cei ce te vor blestema și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine. Mulți l-au considerat pe Bentley un expert în profeția biblică. A scris cartea Holy Land Key, Unlocking End Times Prophecy Through the Lives of Gods People in Israel. A mai fost co-autor la o trilogie numită The Elijah Chronicles, împreună cu Brock și Bodie Thoene. Aceste romane geopolitice s-au centrat pe Ierusalim și au adus la viață profeția vremurilor din urmă. El a discutat despre acea trilogie anul trecut, la Știrile CBN, în cadrul unui interviu.

Ray Bentley, pastor, Biserica „Maranatha”, San Diego, California: Creștinii trebuie să se trezească și să își dea seama ce vremuri trăim. Putem să ne mai contrazicem în detalii ici-colo, dar imaginea de ansamblu este că trăim în cel mai profetic ceas kairos pe care l-a avut biserica vreodată. Eu sper ca oamenii să fie entuziasmați de acest lucru și mă rog ca aceasta să devină un foc în inima lor în aceste zile, așa încât să fie plini de încredere și să nu se teamă, să nu fie intimidați așa încât să își pună lumina sub obroc. Aceasta este o vreme de a vorbi, de a fi plin de îndrăzneală și a-ți împărtăși credința cu familia și prietenii. Trăim zilele bisericii din cartea Faptele Apostolilor, unde era persecuție, împotrivire, erau revolte politice și hărțuire împotriva lui Pavel, în timp ce mergea în trei călătorii misionare, plantând aceste biserici și sinagogi, iar evreii, unii acceptau, alții se împotriveau. Totul azi se întâmplă cum era cu 2 000 de ani în urmă. Pentru mine, este cea mai entuziastă perioadă să fiu în viață și să fiu copilul lui Dumnezeu. Pășiți în această poveste. Dumnezeu este pentru noi, nu ca să stăm în tribună, să mâncăm pop-corn și să spunem: Uite ce se întâmplă cu evreii și credincioșii din Israel și din Orientul Mijlociu. Dumnezeu ne cheamă să ieșim din tribună, să lăsăm pop-cornul la o parte și să intrăm pe teren, fie că terenul nostru este Europa, Asia, Africa sau America, ești pe teren și ai treabă. Antrenorul spune: Te trimit pe teren. Ai un rol de îndeplinit astăzi. Există un motiv pentru care trăiești, pentru care ești aici și pentru care Dumnezeu te-a ales să trăiești nu în ultimii 2 000 de ani, ci El spune: Te-am ales să trăiești în anul 2021 și să vezi tot ce se petrece în Israel, în Orientul Mijlociu, cu Acordurile Avraam, și am nevoie să fii o lumină și să pășești în poveste. Nu doar citi povestea, nu doar o spune mai departe, nu doar o privi, ci pășește în ea !

Chris Mitchell: În modul contagios al lui Bentley, el și-a încurajat biserica, ascultătorii și cititorii să pășească în poveste și să facă parte din planurile lui Dumnezeu pentru vremea sfârșitului. Să nu uităm să ne rugăm pentru soția lui Bentley, Vicki, pentru familia lor și biserica lor în această perioadă de jale. La fel ca multora din toată lumea, îmi va fi dor de el ca prieten, frate în Domnul și un exemplu minunat al unui om evlavios care a iubit oamenii și pe Isus cu toată inima lui. Potrivit credinței noastre, abia așteptăm să îl revedem !

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 409, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.