Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Ce se afla in spatele izbucnirii violentelor din Gaza?

Adaugat la :  17.05.2019
Vizualizari :  57
+ Add To

Pentru mai multe informatii despre ce motiveaza atacurile din Gaza si unde se afla Israelul la 71 de ani, George Thomas, de la CBN, a discutat cu fostul ambasador israelian Ido Aharoni pentru mai multe detalii.

Viata a revenit la normal in sudul Israelului dupa ce au fost trase in Israel sute de rachete din Gaza saptamana trecuta. A intrat in vigoare un armistitiu, dar patru civili israelieni au fost ucisi in aceasta ultima runda de atacuri violente.

Pentru a discuta mai mult despre acest subiect, il avem invitat pe Ido Aharoni, profesor universitar distins la Universitatea de Relatii Internationale din New York.

George Thomas: Ne bucuram sa va avem in emisiune. Aceste atacuri cu rachete din Gaza au loc in mod regulat. Dvs. locuiti in Ierusalim. Ce se intampla aici si care sunt motivele?

Ido Aharoni: Cred ca nimic nu se schimba in ce priveste gruparile islamiste. Ceea ce le motiveaza este ca ei sa cladeasca ceva in opozitie cu existenta noastra ca stat al Israelului in acea parte a lumii. Pentru multi ani, israelienii au crezut ca acest conflict era despre teritoriu. Din pacate, palestinienii au respins aproape orice compromis teritorial care le-a fost pus inainte de americani, de israelieni si asa mai departe. Azi, majoritatea israelienilor cred ca acest conflict e mai mult la nivel existential, decat teritorial. Aceasta este motivatia reala din spatele Hamas si a Jihadului Islamic Palestinian. E opozitia lor continua, opozitia obisnuita fata de dreptul Israelului de a exista.

George Thomas: Ziua Eroilor a fost saptamana trecuta in Israel si e un mod de a-i comemora pe cei ce au murit in razboi. Joi a fost o zi de sarbatoare, Israelul a implinit 71 de ani. Povestiti un pic despre ce inseamna aceasta pentru cei ce au luptat pentru tara si, mai exact, despre faptul ca Israelul implineste 71 de ani.

Ido Aharoni: Asa este, Israelul implineste 71 de ani si e intr-un loc foarte bun. Din punct de vedere geopolitic, n-a mai fost asa de bine niciodata

Nu am mai avut o legatura asa stransa cu administratia SUA, legaturi stranse cu Rusia, China, India, Brazilia. Arabia Saudita, Egipt, avem tratat de pace cu Iordania si Egipt. Boicotul economic arab e o amintire numai. Creativitatea israeliana si mintile creative din Israel sunt bine primite peste tot in lume si Israelul e admirat oriunde. Avem si multe probleme in regiune. Una dintre ele e agresiunea gruparilor sustinute de Iran, cum ar fi Hezbollah si altele. Cealalta agresiune e aspiratia Iranului de a deveni independent nuclear din punct de vedere militar si Israelul va trebui sa se ocupe de aceste probleme, dar pot spune ca, pentru generatia parintilor mei, generatia care a fondat statul Israel, acesta e un mare moment de satisfactie. Am pornit cu 600 000 de oameni in 1948 si suntem 9 milioane astazi Estimam ca vom fi 17 milioane pana in 2048. Astazi, Israelul e singura tara din regiune in care, ca si crestin, te simti in siguranta. Singurul loc unde comunitatea crestina e in crestere e, de fapt, in Israel. Israelul e singurul loc unde se garanteaza libertatea deplina de inchinare, din toata regiunea. E singurul loc pe care vesticii il vad ca fiind o oportunitate. Israelul e locul unde tinerii umplu strazile.

George Thomas: Multumim, Ido, pentru ca ai raspuns invitatiei noastre. A fost Ido Aharoni, distins profesor global de la Universitatea de Relatii Internationale din New York.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 277 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.