Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Ce se afla in spatele izbucnirii violentelor din Gaza?

Adaugat la :  17.05.2019

Pentru mai multe informatii despre ce motiveaza atacurile din Gaza si unde se afla Israelul la 71 de ani, George Thomas, de la CBN, a discutat cu fostul ambasador israelian Ido Aharoni pentru mai multe detalii.

Viata a revenit la normal in sudul Israelului dupa ce au fost trase in Israel sute de rachete din Gaza saptamana trecuta. A intrat in vigoare un armistitiu, dar patru civili israelieni au fost ucisi in aceasta ultima runda de atacuri violente.

Pentru a discuta mai mult despre acest subiect, il avem invitat pe Ido Aharoni, profesor universitar distins la Universitatea de Relatii Internationale din New York.

George Thomas: Ne bucuram sa va avem in emisiune. Aceste atacuri cu rachete din Gaza au loc in mod regulat. Dvs. locuiti in Ierusalim. Ce se intampla aici si care sunt motivele?

Ido Aharoni: Cred ca nimic nu se schimba in ce priveste gruparile islamiste. Ceea ce le motiveaza este ca ei sa cladeasca ceva in opozitie cu existenta noastra ca stat al Israelului in acea parte a lumii. Pentru multi ani, israelienii au crezut ca acest conflict era despre teritoriu. Din pacate, palestinienii au respins aproape orice compromis teritorial care le-a fost pus inainte de americani, de israelieni si asa mai departe. Azi, majoritatea israelienilor cred ca acest conflict e mai mult la nivel existential, decat teritorial. Aceasta este motivatia reala din spatele Hamas si a Jihadului Islamic Palestinian. E opozitia lor continua, opozitia obisnuita fata de dreptul Israelului de a exista.

George Thomas: Ziua Eroilor a fost saptamana trecuta in Israel si e un mod de a-i comemora pe cei ce au murit in razboi. Joi a fost o zi de sarbatoare, Israelul a implinit 71 de ani. Povestiti un pic despre ce inseamna aceasta pentru cei ce au luptat pentru tara si, mai exact, despre faptul ca Israelul implineste 71 de ani.

Ido Aharoni: Asa este, Israelul implineste 71 de ani si e intr-un loc foarte bun. Din punct de vedere geopolitic, n-a mai fost asa de bine niciodata

Nu am mai avut o legatura asa stransa cu administratia SUA, legaturi stranse cu Rusia, China, India, Brazilia. Arabia Saudita, Egipt, avem tratat de pace cu Iordania si Egipt. Boicotul economic arab e o amintire numai. Creativitatea israeliana si mintile creative din Israel sunt bine primite peste tot in lume si Israelul e admirat oriunde. Avem si multe probleme in regiune. Una dintre ele e agresiunea gruparilor sustinute de Iran, cum ar fi Hezbollah si altele. Cealalta agresiune e aspiratia Iranului de a deveni independent nuclear din punct de vedere militar si Israelul va trebui sa se ocupe de aceste probleme, dar pot spune ca, pentru generatia parintilor mei, generatia care a fondat statul Israel, acesta e un mare moment de satisfactie. Am pornit cu 600 000 de oameni in 1948 si suntem 9 milioane astazi Estimam ca vom fi 17 milioane pana in 2048. Astazi, Israelul e singura tara din regiune in care, ca si crestin, te simti in siguranta. Singurul loc unde comunitatea crestina e in crestere e, de fapt, in Israel. Israelul e singurul loc unde se garanteaza libertatea deplina de inchinare, din toata regiunea. E singurul loc pe care vesticii il vad ca fiind o oportunitate. Israelul e locul unde tinerii umplu strazile.

George Thomas: Multumim, Ido, pentru ca ai raspuns invitatiei noastre. A fost Ido Aharoni, distins profesor global de la Universitatea de Relatii Internationale din New York.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 277 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.