Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Ce simt sirienii față de turci?

Adaugat la :  28.11.2019

De câteva săptămâni, am transmis știri despre lupta și distrugerea provocate de invazia turcă în nord-estul Siriei. George Thomas, de la CBN, l-a intervievat pe corespondentul CBN Chuck Holton, care tocmai a venit de la fața locului din Siria. El ne spune cum îi afectează războiul pe creștinii care încă vorbesc limba vorbită de Isus.

George Thomas, CBN: Îl avem în acest moment pe Chuck Holton. El e un colaborator al „Știrilor CBN” și tocmai s-a întors din acea parte a Siriei. Chuck, spune-ne cum s-au simțit oamenii de acolo la retragerea trupelor americane. Cum se simt la o lună după ce au fost invadați de turci ?

Chuck Holton, corespondent CBN: Faptul că aruncau cu roșii după americani în timp ce plecau cam spune tot ce e de spus. Nu voiau să se alieze cu forțele lui Bashar al-Assad, dar au fost forțați de împrejurări, altfel, erau spulberați. Ei încă mai au speranță. Cred că știi, ei sunt un popor foarte optimist și încă au speranța că America se va răzgândi și se va întoarce și ne-au cerut să ne rugăm pentru asta. Când îi întrebăm cum ne putem ruga pentru ei, ne spun: „Rugați-vă ca președintele vostru să se răzgândească și să ne trimită trupe în ajutor.”

George Thomas: De ce ar trebui să le pese americanilor de ce se întâmplă în nord-estul Siriei ?

Chuck Holton: E o foarte bună întrebare, care îmi e adresată des. Eu cred că o amenințare la adresa libertății e la fel de gravă oriunde ar apărea în lume. Există o componentă morală aici, dacă noi stăm nepăsători și ne uităm cum oamenii sunt uciși, violați, le sunt distruse casele și noi putem face ceva, dar nu facem, nu suntem eroi. De fapt, suntem, cred eu, oameni doar pe jumătate. Dacă avem posibilitatea să facem ceva în acest sens, ar trebui s-o facem. Să știți că nu e foarte costisitor pentru noi să avem câteva trupe acolo.

Nu cred că e foarte costisitor, de fapt, dacă ne gândim pe termen lung, e chiar foarte bine pentru țara noastră să putem pune presiune pe Erdogan să nu-și lase trupele să ucidă oameni din acea zonă. Ar fi bine pentru America, ar fi bine pentru politica noastră externă. Ar trebui să ajutăm oamenii cărora le-am făcut promisiuni. În această zonă sunt creștini, musulmani, yazidiți, arabi și alte grupuri etnice.

George Thomas: Spune-ne cum anume i-a afectat pe creștini acel război.


Chuck Holton: Am vorbit cu câțiva creștini care au fost expulzați din Sere Kaniye, acel oraș de la granița cu Turcia, înconjurat de armata turcă și bombardat până s-a făcut praf. Odată ce armata turcă a capturat orașul, i-am evacuat pe toți și pentru aceasta mă aflam acolo, fiindcă am primit informații că turcii mergeau și dădeau foc caselor creștinilor. Același lucru l-am văzut când SI a capturat orașul Mosul, au marcat casele în funcție de cine locuia acolo, dacă era creștin, musulman șiit sau musulman sunnit. Dacă era musulman șiit sau creștin, fie ardeau casa și o distrugeau, fie o foloseau pentru scopurile lor. La fel vedem întâmplându-se în această parte a lumii acum. Trebuie să înțelegem faptul că regiunea e cea mai veche regiune a influenței creștine din Siria, unde oamenii încă vorbesc limba pe care a vorbit-o Isus, ei țin slujba la biserică în aramaică.

George Thomas: Cum se pot ruga oamenii mai bine pentru situația de acolo ? Pot face o diferență privind acest program ?

Chuck Holton: Sunt foarte puține organizații umanitare care lucrează în acea zonă acum, cele mai multe, chiar și ONU, și-au retras oamenii fiindcă a devenit prea periculos. Micul Samaritean încă e activă, la fel și Operation Blessing, care face o diferență acolo. Free Burma Rangers sunt dedicați acolo, riscându-și viețile. Oamenii pot să ajute alăturându-se sau ajutând aceste organizații. Cel mai mult putem să ne rugăm pentru ei. Întotdeauna ! Ne putem ruga, atunci când oamenii sunt în acele situații, în primul rând, să strige către Dumnezeu și noi asta le spunem când suntem acolo. Cere-I lui Isus, chiar dacă ești musulman, și Isus îți va răspunde. Cred că Dumnezeu poate lucra și prin aceste tragedii spre a-i atrage pe oameni la El și cred că pentru aceasta trebuie să ne rugăm.

Geroge Thomas: Trebuie să încheiem aici Chuck. Mulțumim pentru participare.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 305 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.