Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Ce știi despre sărbătorile evreiești? Știre Jerusalem Dateline 346 Alfa Omega TV

Adaugat la :  25.09.2020

Despre Rosh Hashana, Anul Nou evreiesc și sărbătoarea biblică a trâmbițelor.

Israelienii au intrat în perioada sărbătorilor biblice începând cu Rosh Hashana, anul nou tradițional. Sărbătoarea este însă mai mult de atât, iar Biblia ne explică.

Vom prezenta acum o relatare de acum câțiva ani despre trâmbița biblică, șofarul.

Rosh Hashana înseamnă capul anului, anul nou. Dar din punct de vedere biblic, e mult mai mult decât atât.

În cartea Leviticul, este numit Yom Terua, Sărbătoarea Trâmbițelor sau a Judecății, vestită cu sunet de corn de berbec.

Singurul lucru poruncit de Rosh Hashana e să auzim sunetul de șofar. Toată lumea se adună la sinagogă pentru a auzi sunetul șofarului. E ceva pentru sufletul oamenilor. Sunetul pătrunzător al șofarului are menirea de a reaminti ascultătorilor să se pocăiască de păcate și să se împace cu frații și surorile lor. Rabinii spun că împăcarea cu Dumnezeu și cu oamenii aduce înfrângerea dușmanului.

Șofarul e un instrument muzical făcut din corn de berbec. Acesta este cel mai vechi instrument muzical. Evreii ortodocși sunt credincioși în a asculta sunetul de șofar de Anul Nou, Ziua Ispășirii.

Ca parte a unei afaceri a două familii, Ellie Reebok este în treia generație de confecționeri de șofare.

Le șlefuim, le lustruim și le creăm un orificiu pentru suflat. Pare un proces rapid, însă e nevoie de multă experiență și de muncă manuală pentru că fiecare corn are dimensiuni și grosimi diferite. Trebuie să fii experimentat pentru a face un șofar bun.

Cornul de berbec e folosit ca șofar în mod tradițional, fiindcă, atunci când Avraam a ales să îl jertfească pe Isaac, Dumnezeu i-a arătat un berbec care să ia locul fiului său.

Toate tipurile de corn de animal sunt potrivite, cu excepția celui de vacă. Asta fiindcă poporul evreu nu dorește să-I amintească lui Dumnezeu de momentul cu vițelul de aur din deșert.

Nu sunt doar diferite tipuri și mărimi de corn, ci sunt și trei tipuri diferite de sunete. Din șofar se suflă în sinagogi și la Zidul Plângerii, în fiecare dimineață, timp de o lună, înaintea sărbătorii, pentru a da vreme suficientă pentru pocăință.

Știm cu toții că avem nevoie să ni se reamintească deseori ca să ne pocăim și să ne gândim la lucrurile lui Dumnezeu. E ca o alarmă pentru suflet.

Reebok spune că nu doar evreii sună din șofar. Trimitem șofare în toată lumea, la evrei, la creștini, la mesianici, la evanghelici.

Rosh Hashanah e sărbătoarea din luna a șaptea, însă, în tradiția evreiască, ea reprezintă anul nou. La încoronarea regilor Israelului, se suna din șofare. Ele anunțau învestirea noului împărat sau sosirea lui.

În lumea creștină, se suflă din șofar în tot timpul anului, însă în tradiția evreiască, asta se întâmplă doar de câteva ori pe an, în timpul lunii Elul și de Rosh Hashanah.

Boaz Michael, fondator al First Fruits of Zion, spune că aceasta e o prefigurare pentru cei care cred în Isus.

Sunetul șofarului ne spune ceva, ne reamintește de ceva. Ne reamintește de crearea lumii, de venirea lui Mesia într-o zi, de instaurarea împărăției Sale pe pământ. Șofarul ne reamintește de toate aceste lucruri și ne vorbește în fiecare zi, când auzim acel sunet. Chris Mitchell, Știrile CBN, Ierusalim.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 346, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe YouTube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.