Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Cea mai lunga Biblie ilustrata din lume

Adaugat la :  19.06.2019

Recent, in Washington, D.C. nu a mai fost nicio separare intre Biserica si stat. Intreaga Biblie a fost expusa. Insa, nu au fost expuse pagini scrise. E vorba de viziunea unica a unui pictor german, exprimata prin mai bine de 3.000 de picturi.

Imaginati-va fiecare parte a Bibliei ilustrata de un pictor profesionist. Apoi, imaginati-va toate acele picturi aliniate una langa cealalta in jurul fantanii din Piata National Mall. Se spune ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Atunci cat valoreaza 3.333 de imagini? In acest caz, intreaga Biblie. Pictorul german Willy Wiedmann a lucrat multi ani la acest proiect. Directorul Muzeului Bibliei a fost entuziasmat sa vada lucrarea expusa in intregime.

Ken McKenzie, Muzeul Bibliei: Este cea mai lunga Biblie din lume si poate cea mai lunga carte ilustrata din lume. Aceasta este sansa noastra de a o arata orasului acestuia si lumii.

Fiul pictorului a venit din Germania ca sa vada aceasta expunere lunga de mai bine de 1.600 de kilometri si sa reprezinte viziunea tatalui sau.

Martin Wiedmann, fiul ilustratorului Bibliei: Exista mai bine de un milion de analfabeti in lume care nu stiu sa scrie si sa citeasca. Pentru ei, un mod de a interactiona cu Biblia este prin ilustratii.

Ken McKenzie: Potrivit pictorului, mai bine de o treime din populatia lumii nu stie sa citeasca sau sa invete prin cuvinte. Astfel, ei trebuie sa invete prin ilustratii. Acest fapt l-a motivat sa lucreze 16 ani la aceasta Biblie uimitoare.

Lumea nu a vazut aceasta comoara. Pictorul nu a spus despre ea nici macar familiei sale.

Martin Wiedmann: Am fost surprins cand am descoperit-o.

Ken McKenzie: Martin si familia lui au descoperit lucrarea tatalui sau.

Martin Wiedmann: El a pus picturile in patru cutii de aluminiu pe care le-am gasit in pod, dupa moartea sa.

Wiedmann a pictat in multe stiluri de arta: suprarealism, cubism, arta abstracta, expresionism. Astfel, personajele biblice arata in mod diferit.

Ken McKenzie: El nu a vrut ca Dumnezeu sa aiba o fata sau sa apartina unui sex. Astfel, Dumnezeu este reprezenat printr-un triunghi din partea superioara a paginii.

Avem o imagine despre Isus, bazandu-ne pe picturile renascentiste. Wiedmann a avut propriul sau stil, ca in aceasta pictura in care Isus spala picioarele ucenicilor Sai sau ca in imaginea care reprezinta Cina cea de Taina.

Ken McKenzie: Isus e mereu ilustrat cu acest par blond si ciudat. Nu stiu de ce.

Indiferent ce cred oamenii despre stil, aceasta a fost o minunata expunere a Bibliei.

Martin Wiedmann: O imagine lunga de 1.600 de kilometri in jurul fantanii este ceva fara precedent.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 779 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.