Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Cearta dintre Trump și politicienele americane antisemite continuă

Adaugat la :  29.08.2019

Președintele Trump a provocat un val de controverse când a criticat evreii care susțin partidul democrat, acuzându-i că nu sunt loiali Israelului. Să fi fost acesta antisemitism, așa cum spun unii, sau o remarcă ce trebuia făcută ?

Dale Hurd vine cu detalii.

Dale Hurd: Totul a început cu următorul comentariu...

Donald Trump, președintele Americii: În opinia mea, dacă votați un democrat, sunteți neloiali poporului evreu și Israelului și doar oamenii slabi ar spune altceva.

Dale Hurd: Asta i-a înfuriat pe unii dintre liderii evrei americani.

Voi fi foarte clar, acesta a fost antisemitism. Acuzația de neloialitate sau de loialitate dublă a fost folosită împotriva evreilor de mii de ani.

Logan Bayroff: 75-80% din comunitatea americană evreiască votează mereu cu partidul democrat și se opun lui Trump și a numi majoritatea oamenilor acestei comunități ca find neloiali sau lipsiți de judecată e o pată rușinoasă.

Președintele însă a insistat.

Jurnalist: Nu e această remarcă antisemită?

Trump: Nu, nici vorbă, e doar în mintea ta.

Președintele Trump a remarcat o contradicție ciudată. De ce atât de mulți evrei încă susțin stânga, când aceștia s-au întors în mare parte împotriva Israelului ? De ce atât de mulți evrei americani rămân fideli democraților, când se spune că acest partid e infectat cu antisemitism?

Acest șef de magazin din Ierusalim spune că Trump are perfectă dreptate.

Patron israelian: „Democrații nu sunt loiali, ei întotdeauna au fost împotriva noastră, a poporului evreu și a Israelului. I-au adus pe Clinton și Obama, iar Obama ce-a făcut ? Numai probleme !”

Acest israelian spune că, dacă așa a spus Trump, atunci el e complet de acord cu președintele.

În această săptămână, Trump a fost supranumit regele Israelului pe rețelele de socializare fiindcă a susținut Israelul mai mult decât oricare alt președinte american. Fiica și ginerele său sunt evrei și e o mare exagerare ca liberalii sau chiar liderii evrei să spună că Trump e antisemit.

Neil Strauss, Republican Jewish Coalition: Cred că ei se bucură fiindcă au impresia că acest moment distrage atenția populației de la faptul că ei le susțin pe Rashida Tlaib și Ilhan Omar. Adevărul e că președintele îi susține pe evreii americani, apără evreii din toată lumea și a fost până acum un prieten al comunității noastre și al Israelului.

Publicația „Jerusalem Post i-a pus în dificultate pe evreii democrați americani, spunând într-un comentariu că mare parte a ostilității față de Israel din partidul democrat se datorează pasivității evreilor americani neortodocși. Mulți dintre ei consideră că susținerea radicalismului social e o prioritate mult mai mare decât susținerea Israelului.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 292 – august 2019. Citește ultimele știri creștine aici: https://alfaomega.tv/stiri