Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Cele mai mari organizatii umanitare evreiesti ajuta oameni din intreaga lume

Adaugat la :  9.05.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Organizatia American Jewish Joint Distribution Committee exista de 100 de ani, ajutandu-i pe cei in nevoie din intreaga lume. Wendy Griffith de la CBN a stat de vorba cu directorul JDC, David Schizer, pentru a afla mai multe despre cine sunt ei si cu ce se ocupa mai exact.

Organizatia American Jewish Joint Distribution Committee, pe scurt JDC, e cea mai mare organizatie de asistenta umanitara evreiasca din lume. JDC activeaza in peste 70 de tari, hranind saracii si ajutandu-i pe cei aflati in dificultati sau pericol. Pentru a ne spune mai multe despre lucrarea JDC, il avem aici pe directorul executiv, David Schizer.

Wendy Griffith: David, bine ai venit in emisiune!

David Schizer: Multumesc, Wendy, sunt bucuros sa fiu aici.

Wendy Griffith: Multi oameni nici n-au auzit de JDC, de aceea te rog sa ne spui cate ceva despre organizatie. E activa de 100 de ani, nu?

David Schizer: Asa e, am luat fiinta la inceputul Primului Razboi Mondial. Ambasadorul american in Imperiul Otoman de atunci, Henry Morgenthau, a devenit foarte ingrijorat de evreii care locuiau in ceea ce pe atunci era Palestina si le-a trimis o telegrama prietenilor sai din New York, spunand ca trebuie sa faca ceva pentru a-i ajuta pe acesti oameni. Asa a luat fiinta JDC.

Wendy Griffith: JDC are proiecte peste tot in lume. Unul dintre proiectele interesante e ajutorarea fermierilor etiopieni. Spune-ne cate ceva despre ei.

David Schizer: Etiopia are o populatie de 99 de milioane de oameni, iar 80% dintre oameni traiesc din agricultura, deci cultivarea pamantului e o parte cruciala a vietii din Etiopia. Vestea buna e ca Israelul a dezvoltat tot felul de tehnologii interesante pentru cresterea recoltelor si noi le aducem in Etiopia.

Wendy Griffith: De asemenea, lucrati mult cu evreii saraci din fosta Uniune Sovietica. Povesteste-ne putin despre ei!

David Schizer: Acestia sunt cei mai saraci evrei din lume, 93 000 de oameni pe care ii ajutam cu alimente, medicamente si ingrijire la domiciliu. Cam jumatate dintre ei sunt supravietuitori ai Holocaustului si noi suntem furnizorul pentru Claims Conference, care se ocupa de revenirea oamenilor dupa Holocaust, iar noi ajutam acolo inca 50 000 de oameni. Daca va vine sa credeti, acesti oameni traiesc din pensii cu 2 dolari pe zi si fara alimentele, medicamentele si ingrijirea la domiciliu pe care le oferim, multi dintre ei n-ar mai fi in viata acum.

Wendy Griffith: JDC intervine si in cazul dezastrelor, oriunde acestea apar in lume, este adevarat?

David Schizer: Asa este si, din nefericire, stim ca au loc mereu uragane, taifunuri si cutremure si pentru noi e un privilegiu sa facem partedin actiunea de ajutorare la nivel global. Ideea e ca trebuie sa-i ajutam cumva pe acesti oameni si noi ne concentram nu doar pe reactia imediata, ci pe intregul efort de reconstructie, fiindca, dupa ce presa pleaca si lumea merge mai departe, trebuie sa fie cineva acolo care sa ajute oamenii sa-si recladeasca vietile. Noi cu aceasta ne ocupam.

Wendy Griffith: David Schizer, de la Jewish Joint Distribution Committee sau JDC, multumim frumos ca ai fost astazi impreuna cu noi aici!

David Schizer: Si eu multumesc, Wendy!


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 276 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Rugaciunea este unul dintre pilonii de baza ai vietii crestine. Este modul in care credinciosii se apropie de Dumnezeu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Brexitul a scos in evidenta o serie de probleme existente in cadrul Uniunii Europene. Peste 30 milioane de britanici...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Anul acesta se implinesc 25 de ani de la genocidul in care au murit aproape un milion de oameni in Rwanda. Efrem...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 32

Un barbat din Virginia a devenit erou, dupa ce a reusit sa opreasca un om de la sinucidere. Collin Dozier si-a riscat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 96

Ambasadorul Iranului in Marea Britanie a acuzat SUA ca face un joc foarte periculos si atrage Iranul intr-un razboi...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 111

Confruntarea dintre SUA si Iran vine in contextul in care in Israel se sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 95

Cele doua natiuni care si-au mutat ambasadele la Ierusalim sunt SUA si Guatemala. Unii crestini vad trei principii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15

De ani buni, pericolul unei arme nucleare iraniene a reprezentat principala ingrijorare a Israelului si a multor...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Cam 200 de milioane de oameni sunt asteptati sa priveasca la Eurovision. In acest an, evenimentul va avea loc in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Creste tensiunea intre SUA si Republica Islamica a Iranului si astfel, cresc temerile unui razboi. SUA trimite un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 16
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.