Celebrarea Duhului Sfânt în Ierusalim, în 2020

Adaugat la :  9.01.2020

În continuare: mii de lideri creștini se adună în Ierusalim ca să celebreze revărsarea Duhului Sfânt.

Mai târziu în acest an, mii de lideri creștini se vor aduna în Ierusalim pentru a celebra revărsarea Duhului Sfânt la Cincizecime în cadrul unui eveniment numit „Empowered21 Jerusalem2020”. Șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, a discutat cu Billy Wilson, președintele Universității Oral Roberts și copreședintele Empowered21 despre acest eveniment istoric.

Chris Mitchell: Billy, mă bucur să fim împreună aici, la „Jerusalem Dateline”! E foarte bine ca întotdeauna să găsești o legătură spre Ierusalim. Organizați un mare eveniment. E vorba de Congresul Global al Empowered21, cu titlul „Jerusalem2020”.

Billy Wilson, președintele Universității Oral Roberts și copreședintele Empowered21: Vom începe de Rusalii, duminică seara, 31 mai, la treptele sudice de aici, de la Muntele Templului din Ierusalim. Vom avea o mare întâlnire de rugăciune cu liderii, în scopul unei noi treziri în lume și a noi eforturi evanghelistice.

Apoi, următoarea seară vom merge la Pais Arena, până pe 3 iunie, unde vom avea cei mai buni vorbitori din toată lumea, vom veni împreună, ne vom închina lui Isus, Îl vom iubi, dar vom vorbi mult despre misiunea neterminată, anume ceea ce Domnul ne cheamă să facem în secolul al XXI-lea, mai ales în decada 2020-2030, pentru a-L vesti lumii pe Hristos. Va fi o întâlnire serioasă dar și una plină de veselie, în timp ce oamenii se adună din toate colțurile lumii.

Chris Mitchell: Billy, cine sunt vorbitorii și liderii care vin și cu cine ai vrea să vină aici, în Ierusalim?

Billy Wilson: Avem un consiliu global de 60 de oameni din toată lumea, ei vor fi prezenți și ne vom întâlni încă înainte de conferință. Ca vorbitori, îi vom avea pe Russell Evans de la Planet Shakers din Australia, pastorul Niko din Indonezia, Jentezen Franklin, subsemnatul, Daniel Kolenda, numeroși evangheliști din întreaga lume, oameni precum Todd White și mulți alți lideri, Heidi Baker și alții din sfera profetică, oameni de multe feluri care vin împreună. Vom avea oameni deosebiți.

Apoi, o parte din întâlnire ne vom concentra pe cum să avem un creștinism în puterea Duhului azi. Vom avea și vorbitori mai academici cum e Todd Johnson, de la Senatul pentru Creștinătatea Globală de la Gordon-Conwell, cu un raport al celui mai recent studiu al său despre creștinismul în puterea Duhului.

Ed Stetzer, care scrie pentru publicația „Cristianity Today”, ne va da o perspectivă despre cum sunt văzuți penticostalii charismatici de către evanghelici în ziua de azi. Oameni din toată lumea vor fi aici, vor celebra, vor discuta, se vor axa pe lucrarea Duhului Sfânt în secolul al XXI-lea, vom vedea unde suntem și care e chemarea lui Dumnezeu pentru perioada următoare.

Biblia spune că, atunci când erau cu toții adunați într-un singur loc, în unitate, Duhul Sfânt a fost turnat. Dacă veniți, haideți cu un gând al unității, al deschiderii față de Dumnezeu, cu scopul de a vă alătura fraților și surorilor din toate colțurile lumii pentru a vedea o nouă revărsare a Duhului Sfânt în secolul al XXI-lea.

Chris Mitchell: Billy, dacă e cineva interesat, fie că e din Coreea de Sud, Africa sau SUA, cum poate lua parte?

Billy Wilson: Puteți accesa empowered21.com, care este site-ul nostru, dar am creat și un site special, jerusalem2020.com. Acolo vă puteți înregistra, puteți opta pentru tururi turistice, puteți rezerva cameră la hotel, toate acestea pe acel website. De fiecare dată când merg în Israel, am o întâlnire deosebită cu Dumnezeu, care mă surprinde mereu. Niciodată nu e ceva ce mă aștept și e în locuri unde nu m-aș gândi că mă pot întâlni cu Dumnezeu, dar El mă întâlnește în Țara Sfântă de fiecare dată când vin și viața mea se schimbă și e îmbogățită. Știu, așadar, că doar să ajungi în Israel e ceva puternic. Cu cât mai mult în acest moment atât de strategic, în 2020, în timp ce ne adunăm în cadrul mișcării în puterea Duhului din întreaga lume, Empowered21 a devenit cea mai mare rețea relațională din istoria creștinătății în puterea Duhului. Oamenii care vin vor simți acea unitate a tuturor acestor grupuri diferite care vin împreună, axate pe Duhul Sfânt, pe noua generație, evanghelizarea întregii lumi și pe unitatea creștină.

Chris Mitchell: Billy, pare că va fi un eveniment grozav, captivant și pentru toți cei care vin din întreaga lume. Abia aștept să ne revedem aici, în Ierusalim.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 309 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri