Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Centrul Teen Challenge de la Gradistea-Ilfov ofera ajutor persoanelor cu dependente

Adaugat la :  12.07.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri. Primul centru pentru baieti din Romania a fost inaugurat in 2007 langa Bucuresti, la Gradistea. Din punct de vedere statistic se estimeaza ca in Bucuresti exista in prezent peste 100.000 consumatori de droguri.

Am vazut un program care mi-a placut foarte mult si care se plia foarte bine pe nevoile noastre aici, in Romania. Si am vazut ca resursele, modul in care se folosesc resursele, este incredibil de eficient. Pentru ca nu ii ajutam doar cu medicamente pentru nevoile lor, ci efectiv zi de zi (asta e programul Teen Challenge, are o structura foarte intensa). Cand mi-am dat seama de abordare, de model si observand ca in centrul acestui model este credinta in Dumnezeu, pentru mine a fost atat de logic si de natural sa spun „da” la asa ceva si sa creez un Teen Challenge aici sau sa reinventez dupa realitatea noastra romaneasca, dupa cultura noastra pentru ca fiecare tara e unica. A afirmat Catalin Baciu, director Teen Challenge Romania.

In timp, sute de tineri au beneficiat de acest program de recuperare. Absolventii reusesc sa se elibereze de dependenta, devin responsabili si eficienti.

Catalin Baciu: Cati ani ai locuit pe strada?

Student 1: 21 de ani de strada. De la 16 ani pana la 37 ani cat am acum am fost pe strada. Asta e! Asta e soarta omului.

Student 2: Sincer sa fiu e greu, foarte greu. Sincer, sa te lasi de droguri nu e atat de greu pe cat de greu e sa iti schimbi mentalitatea (obiceiurile). E greu.

Doresc sa raman in continuare pentru o perioada de internship in program, sa acumulez cat mai mult, sa fiu sigur ca sunt pregatit sa ies in lume. In momentul asta nu stiu ce imi doresc sa fac mai departe, insa stiu sigur ca vreau sa-i ajut pe altii. Poate Dumnezeu ma va ajuta sa imi reiau activitatea, sa impletesc avocatura cu partea spirituala pentru a putea da un sfat unui client si de natura umana nu numai juridica. A spus Alexandru Cherciu.

E senzational sa traiesti intr-o lume in care vezi minunile Domnului. Si vezi baieti cu 10-20 de ani de dependenta care au trecut prin inchisoare, care nu au avut mama, nu au avut tata si sunt persoane reabilitate astazi, iar la randul lor ajuta pe altii. Mi se pare senzational sa poti trai bucuria asta. A marturisit Catalin Nicolae.

Centrul este in regim rezidential, iar tinerii intra intr-un program care se deruleaza timp de un an. Modelul Teen Challenge are o abordare holistica ce vizeaza dimensiunea fizica, emotionala si cea spirituala.

Ne asiguram ca e motivatia lor, in primul rand. Si apoi ne asiguram ca ei inteleg in ce se baga, inteleg modelul nostru, abordarea noastra. Pentru ca nu se potriveste la toata lumea. Noi consideram ca omul nu e facut doar din trupul asta, fizic. Abordarea medicala se ocupa de trup: il bagam la dezintoxicare, il supunem la un tratament psihiatric, ne asiguram ca drogul este eliminat si il externam. In 99,9% din cazuri ei se reapuca de droguri imediat dupa ce pleaca sau in urmatoarele doua saptamani cu siguranta. Dependenta fizica e rezolvata, dar mai e cea psihica, emotionala pentru ca omul e facut din trup, suflet si duh. Asa cum spunea Pavel: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana pana la venirea Domnului nostru Isus Hristos. Abordarea noastra la Teen Challenge este o abordare holistica- toate trei. A precizat Catalin Baciu, director Teen Challenge Romania.

Centrele Teen Challenge sunt amplasate, in general, in afara marilor orase asa cum este si cel de la Gradistea, in apropiere de Bucuresti.

Misiunea programului este restaurarea tinerilor dependenti si incurajarea lor pentru a trai o viata noua in Hristos.

Pentru noi conteaza enorm sa existe mijlocitori, oameni care au aceasta chemare, acest har de a mjloci pentru astfel de tineri. Pana la urma e vorba despre niste lanturi, despre legaturi puternice care ii tin pe oameni in acelasi loc. Hristos a venit sa dea viata si sa o dea din belsug. Hristos a venit sa ne dea libertate. Pana ajungi la acest punct rugaciunea este secretul, este arma spirituala care conteaza enorm si de care avem nevoie. Pentru noi e o parte importanta a lucrarii si totodata e un ajutor pe care noi il cerem oamenilor. Si ma rog ca Dumnezeu sa lucreze inclusiv la inima celor care asculta discutia noastra sa se roage pentru astfel tineri, sa se roage pentru lucrarea Teen Challenge pentru ca doar Dumnezeu elibereaza, doar puterea Duhului Sfant e cea care sfarama lanturi, aduce libertate in viata cuiva si il duce in destinul lui adevarat. A subliniat Catalin Baciu, director Teen Challenge Romania.

Infiintat in anul 1958 de pastorul american David Wilkerson, programul Teen Challenge este prezent acum in aproximativ 130 de tari. De peste 60 de ani, sute de mii de vieti au fost schimbate cu ajutorul lui Dumnezeu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 782 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Muzeul Bibliei din Washington, D.C. a deschis o noua expozitie care va scufunda vizitatorii din lumina in intuneric...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 197

Timp de secole, ei au trait in pesteri si in copaci si au vanat in jungla. Este vorba de un trib dintr-o parte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Un lider de inchinare de la Bethel Music spune ca acum opt ani a scris un cantec care a pregatit drumul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 297

In Hong Kong, tineri protestatari furiosi au vandalizat sediul parlamentului tarii. Acest eveniment a avut loc dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 259

O familie care a ales scolirea acasa a primit custodia copiilor dupa ani de procese. Dirk si Petra Wunderlich se lupta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 117

Evanghelistul Luis Palau se lupta cu cancerul, insa acum cateva zile el a predicat Evanghelia sutelor de mii de oameni...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1989

Orphans Promise in Brazilia ofera la mai bine de 25 de copii care provin dintr-un mediu dezavantajat oportunitatea de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 114

Biblia ne spune sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Un grup a transformat acest mesaj intr-o miscare globala care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 613

Un arheolog israelian a descoperit ramasitele unui altar care dateaza de pe vremea Genezei, cand primul om a inceput...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2781

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.