Cine a fost în spatele atacurilor din Natanz? Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  31.07.2020

O serie de explozii recente în Iran au făcut ca mulți să se întrebe dacă aceste incidente nu sunt cumva un sabotaj la adresa regimului iranian. Una din aceste explozii a căpătat mai multă atenție decât celelalte. Între evenimentele misterioase au fost și un incendiu într-un șantier naval și o explozie la o conductă de gaze. Deși nu au apărut dovezi clare că aceste explozii ar fi rezultatul vreunui sabotaj, jurnalistul de investigații Ronen Bergman ne spune că dovezile sunt clare în ce privește explozia de la ansamblul nuclear de la Natanz.

Explozia de acolo, care a distrus întreaga instalație de echilibrare a centrifugelor de la Natanz, a fost rezultatul direct al unui sabotaj planificat dinainte. Oricine a fost în spate a demonstrat abilități excelente în colectarea de informații. Experții estimează că defecțiunile de la instalația nucleară întârzie programul nuclear iranian cu până la doi ani.

Un grup autointitulat Gheparzii patriei au revendicat atacul, dar s-ar putea ca ei să nu fie singurii actori implicați. În publicația New York Times, am citat o sursă de informații din Orientul Mijlociu care spunea că Israelul a fost autorul exploziei.

Bergman nu găsește însă nicio legătură între Israel și Gheparzii patriei. El suspectează că atacul de la Natanz ar putea face parte dintr-un plan mai amplu al Statelor Unite cu Israelul. Într-un alt raport, am indicat faptul că sursele americane împreună cu oficialii israelieni pun la cale o nouă politică față de Iran. Nu e vorba doar despre aceste incidente, ci de o politică mai amplă, din care face parte și acest sabotaj, ca parte a unei campanii de efectuare a unor operații calculate. Fără să provoace un război cu Iranul, vor încerca să transmită mesajul că Israelul sau SUA nu vor accepta continuarea desfășurării proiectului nuclear iranian.

El mai adaugă că totul face parte dintr-un război secret dintre Iran, Israel și SUA, care a început cu mai bine de 30 de ani în urmă, de la revoluția islamică din 1979. Războiul a început deja, este în curs de desfășurare. Nu are loc pe câmpul de luptă cu mii de tancuri și avioane, ci în stilul anilor 2020, prin operațiuni clandestine, agenți secreți sub acoperire, plasare de explozive în locuri sensibile, atacuri cibernetice și tot ceea ce se întâmplă în Liban, Siria și Irak.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 338, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!