Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Conferința internațională Valori identitare europene

Adaugat la :  11.10.2019

Într-o Europă tot mai secularizată și care se confruntă cu diverse crize, problematica identității este de actualitate. Despre „Valori identitare europene” s-a discutat cu ocazia conferinței internaționale desfășurate în Sala „Drepturilor omului” a Palatului Parlamentului din București.

Robert Sighiartău, deputat PNL: Dacă există prosperitate în Europa, există în primul rând datorită acestor valori identitare care au stat la baza Europei, și vorbim de valorile creștine. Vrem să atragem atenția prin acest eveniment că aceste valori identitare trebuie promovate mult mai mult.

Matei Dobrovie, deputat independent: Practic, părinții fondatori au avut aceste valori legate de persoana umană, de demnitate, de subsidiaritate, de libertate responsabilă. Toate aceste lucruri sunt importante. Toate aceste lucruri trebuie readuse în atenția publicului pentru că, din păcate, chiar Europa și-a uitat propriile valori.

Participanții au adus în discuție și problema compatibilității între politică și religie.

Florica Cherecheș, deputat PNL: Să dea Dumnezeu să fim cu adevărat sare și lumină, să ne ducem cu noi valorile și identitatea creștină care să fie aceeași și luni, și joi, și duminică. Să nu avem o față de duminică și o față de zilele săptămânii.

Petru Andea, secretar de stat, Ministerul Educației Naționale: Între viața politică și cea religioasă au fost întotdeauna relații dintre cele mai active pornind de la faptul că omul este, în același timp, și credincios și cetățean.

Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal, Patriarhia Română: Există această idee că politica ar fi una și credința creștină alta. Dar, ca și cetățeni, fiecare dintre noi nu avem personalități multiple. Creștinul Ionuț Mavrichi este același cu cetățeanul Ionuț Mavrichi, un cetățean care se vrea reprezentat într-un sistem politic care funcționează pe bază reprezentativă și își vrea valorile reprezentate inclusiv la cel mai înalt nivel, acela al parlamentului, desigur cu respectarea voinței și drepturilor tuturor celorlalți cetățeni.

O altă idee abordată în timpul întâlnirii a fost necesitatea transmiterii valorilor adevărate generațiilor viitoare.

Liviu Axinte, pastor, Piatra Neamț: Continui să cred din toată inima, chiar dacă referendumul nu a trecut, că singura celulă unde putem să conservăm valorile, cu adevărat valorile spirituale, este familia. Vedeți dumneavoastră, aici în fața microfoanelor, în fața camerelor de luat vederi, cu toții avem o statură spirituală deosebită, însă adevăratele valori putem să le transmitem generației de după noi acasă când suntem noi și copiii noștri.

Mihail Neamțu, scriitor: Rolul nostru este de a educa o nouă generație. Eu nu mai îmi pun nădejdea în cei care s-au format înainte de 1989, vă rog să mă iertați! Și nu mai îmi pun nădejdea nici măcar în propria mea generație. Mă uit la cei mai tineri decât mine. Să facem din aceste noi generații purtătorii de mesaj creștin într-o Europă adesea dezbinată.

Răzvan Mihăilescu, pastor, București: Oamenii simt nevoia de o reformă spirituală. Lideri de marcă ai opiniei publice sau factori politici, înalte fețe bisericești reușesc să găsească cu toții un limbaj comun pentru păstrarea valorilor creștine.

Pentru a fi de folos societății un creștin trebuie să își manifeste credința în lume, în fiecare zi, este concluzia care s-a desprins la finalul conferinței „Valori identitare europene” ce a avut loc recent, la București.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Mapamond Creștin 795 - octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.