Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Conferinta Prolider

Adaugat la :  12.10.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Conferintele ProLider, organizate de cativa ani in Romania, au in vedere echiparea liderilor bisericilor locale din zona penticostala pentru impactarea societatii.

Am reusit acum 5 ani sa ne strangem o mana de pastori si sa dam glas nevoilor care sunt in noi. S-a creat aceasta platforma care isi propune cateva lucruri. Pe de o parte sa creeze un context potrivit in care liderii sa se formeze continuu, apoi sa ne ajutam unii pe altii. Ne-am propus sa ajutam bisericile sa isi schimbe orientarea, de pe programe pe scopurile lui Dumnezeu. A declarat Mihai Dumitrascu, pastor, organizator al conferintei ProLider.

A patra editie a Conferintei ProLider a avut loc zilele trecute la Valea Draganului, in judetul Cluj. Tema a fost „Dimensiunea supranaturala a slujirii”.

Ne-am dorit ca participantii sa indrazneasca sa spuna daca acelasi Duh vrea sa traiasca si sa umble cu noi astazi, asa cum s-a intamplat in perioada din Faptele apostolilor sau cum s-a intamplat la debutul miscarii penticostale. A spus Emil Mestereaga, pastor, membru al echipei ProLider.

Ne dorim ca macar unul sa plece de aici schimbat, motivat sa faca mai mult in privinta lucrarii supranaturale in biserica, prin predica sau prin crearea unor contexte. A mentionat Adrian Vlad, pastor, mebru al echipei ProLider.

Am primit marturia multor participanti ca Dumnezeu le-a vorbit, ca Dumnezeu a botezat cu Duhul Sfant. Cred ca aceasta conferinta ne va duce mai departe in a intelege mai bine lucrarea Duhului Sfant, a avea o relatie personala cu Duhul Sfant, pentru ca Duhul Sfant e o persoana, se bucura sa comunice cu noi si sa aiba partasie cu noi. A precizat Ghita Ritisan, presedintele Agentiei Penticostale de Misiune Externa.

Cred ca Dumnezeu va binecuvanta bisericile din Romania si pe cele din diaspora sa reprezinte un Dumnezeu viu, care e mare si care face minuni, de la convertiri la miracole de tot felul. A spus Victor Cimpean, pastor, membru al echipei ProLider.

Intalnirea a reunit reprezentanti din peste 40 de biserici locale, din Romania si strainatate, care au aprofundat importanta slujirii prin Duhul Sfant.

Cred ca fraza acestor zile este „Nu pot fara Duhul Sfant si nici nu vreau fara Duhul Sfant sa slujesc!” Plec acasa hotarat sa depind de Dumnezeu in totalitate. A marturisit Doru Cirdei, pastor, Republica Moldova.

E o chemare si o lucrare peste puterea omeneasca. E nevoie de puterea supranaturala a Duhului Sfant ca sa miste Biserica din Romania si tara noastra. A spus Daniel Bordea, pastor, Turda.

Sunt pentru prima data la conferinta ProLider. Este o lucrare ziditoare pentru noi ca biserica si slujitori. A spus Vasile Chiriac, pastor, Iasi.

La aceasta conferinta am fost „supra uimit”. Am venit cu asteptari mari si plec cu asteptarile implinite, ba mai mult decat atat. Pana acum nu am vazut un cadru unde sa se poata discuta despre problemele penticostalismului, despre aspectele negative intalnite in lucrare, intr-o atmosfera buna, ziditoare, frateasca si, in acelasi timp, sa se poata discuta si aspectele pozitive. Si mai mult decat o discutie, aici am putut si experimenta. A marturisit Virgil Croitor, pastor, Germania.

Una dintre concluziile desprinse in urma conferintei a fost ca dezvoltarea lucrarii Duhului Sfant ar trebui sa ne apropie mai mult de Domnul Isus Hristos.

Ce ne-a surprins la aceasta conferinta a fost ca in timp ce incercam sa deslusim lucrarea Duhului Sfant, ne-am dat seama de amploarea ei, iar gandul meu final este ca nu pot decat sa raman dependent de Dumnezeu si sa-I permit Lui sa se manifeste actualizand aceasta lucrare de fiecare data in viata mea si in slujirea mea. A declarat Mihai Dumitrascu, pastor, organizator al conferintei ProLider.

Platforma ProLider creata in urma cu 5 ani reuneste o retea de lideri care doresc, ca pe langa un sistem de valori, sa dezvolte si partea practica in dependenta de Dumnezeu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 743 - octombrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O echipa de crestini rusi a mers in zonele indepartate ale Mongoliei cu Evanghelia. Mongolia este cunoscuta ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 44 de ani, fortele armate ale Vietnamului de Nord au ocupat teritoriul vecinilor lor din sud. Multi au decis sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In 1975, Vinh Chung si familia sa au reusit sa paraseasca Vietnamul si sa fuga de asaltul comunistilor pe o barca....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 30

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 470

Lucrarea de media crestina Alfa Omega TV a fost fondata in anul 1994 si are o larga deschidere interconfesionala. Inca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 428

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.