Conferința Tânăr. AZI, Timișoara, 2019

Adaugat la :  8.11.2019

Biserica Penticostală Elim din Timișoara a organizat, recent, evenimentul intitulat „Tânăr.AZI”, cu tema ”Relevant”. Organizatorii au dorit să fie un concept nou, adaptat nevoilor tinerei generații, astfel încât participanții să fie inspirați pentru a putea fi sare și lumină în societatea actuală.

Adrian Dumitru, organizator, Biserica Penticostală Elim – Timișoara: Lucrurile s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului în felul în care tinerii văd biserica și relația cu biserica. „Tânăr.AZI”. Unul dintre băieții din organizare a gândit acest AZI ca un acrostih la: Ancorat în Scriptură, Zidit în Hristos și Însuflețit de Duhul Sfânt.

Alegerea tematicilor a fost inspirată de întrebările tinerilor referitoare la subiecte considerate sensibile în biserică, așa cum este problematica ideologiei de gen și a orientării sexuale.

Adrian Dumitru, organizator, Biserica Penticostală Elim – Timișoara: De exemplu, seminarul care vorbea despre ideologia de gen și probleme de genul acesta. În tabăra pe care am avut-o cu tinerii a fost o sesiune în care ne-am întâlnit doar cu băieții și ne așteptam la întrebările pe care mulți ani la rând le-am tot avut, despre căsătorie, relații și așa mai departe. Am fost surprinși să vedem că 45 de minute, poate chiar mai mult, s-a discutat despre tema asta care, probabil că pentru noi cei născuți înainte de 1990 (n.r. înainte de Revoluția din 1990) e un lucru mult mai clar stabilit. Dar am observat că tinerii chiar doresc să știe, să cunoască detalii despre asta.

Teofil Gavril, consilier creștin, Mediaș: Ei sunt oameni care au nevoie de mântuire cum am și eu. Da? Sunt oameni care au nevoie de mântuire ca și mine. Sunt oameni pentru care a murit Domnul Isus Hristos și pe care îi poate spăla sângele Domnului Isus Hristos. Sunt oameni care, dacă nu se pocăiesc ajung în iad, cum sunt și alți oameni care dacă nu se pocăiesc de alte păcate ajung în iad. Cu alte cuvinte, nu putem să discriminăm noi credincioșii, noi care avem Duhul lui Dumnezeu în noi, în felul acesta. Noi trebuie să avem o gândire înțeleaptă guvernată de Duhul lui Dumnezeu. Și trebuie să știm că acolo unde este un astfel de păcat este nevoie de evanghelizare și este nevoie de aducerea omului la cruce, indiferent că el este curvar, că este bețiv, că este homosexual... Omul care are păcat trebuie ajutat să ajungă la crucea Domnului Isus.

De asemenea, seminariile despre închinarea prin muzică și modul în care se poate face misiune în societatea contemporană au captat atenția tinerilor.

Sebastian Ionuț Acasandrei, participant: Cred că în societatea în care trăim este foarte important să Îl arătăm lumii pe Dumnezeu, să Îl arătăm lumii pe Domnul Isus Hristos care, noi spunem că trăiește în noi.

Lucas Berzava, participant: Când am rădăcinile crescute către râu nu mai depind de celelalte lucruri, ci depind de râu, depind de Hristos și de acolo îmi trag viața, de acolo îmi trag seva și eu însumi devin un râu de Apă Vie. Deci, când sunt ancorat în Hristos atunci cred că pot deveni relevant și pot să fiu o lumină pentru cei din jur.

Sergiu Achimeț Ianc, participant: Cel mai relevant mod în care poți arăta ce este Dumnezeu, ce este jertfa Domnului Isus Hristos, este printr-o apropiere personală de Cuvântul Domnului, dar și printr-o viață trăită așa cum Domnul vrea să o trăim.

O biserică are impact în societate atunci când membri ei sunt relevanți în comunitate. Tinerii creștini doresc să fie sare și lumină pentru cei din jurul lor.

Adrian Țunea, organizator, Biserica Penticostală Elim – Timișoara: Dumnezeu ar putea scrie Evanghelia pe bolta cerului și oamenii s-ar pocăi. Toți care văd. Dumnezeu ar folosi emisfera de nord într-o zi și emisfera de sud într-o altă zi și ar rezolva problema. Șapte miliarde și jumătate de oameni ar citi Evanghelia pe bolta cerească, dar Dumnezeu spune: „Am nevoie de tine, de tine și de tine!”

Conferința „Tânăr.AZI”, găzduită de Biserica Elim Timișoara a reunit peste 600 de participanți din județul Timiș.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 799 - noiembrie 2019.

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri