Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Conflict intre SUA si Iran. Urmeaza un razboi?

Adaugat la :  23.05.2019

Ambasadorul Iranului in Marea Britanie a acuzat SUA ca face un joc foarte periculos si atrage Iranul intr-un razboi inutil.

Totusi, SUA spune ca noile informatii arata ca Iranul prezinta un pericol clar si prezent pentru armata americana din regiune.

Totodata, a ordonat retragerea personalului neesential din ambasada americana de la Bagdad.

Totul face parte din confruntarea tot mai evidenta dintre SUA si Republica Islamica Iran.

Presedintele Trump a negat afirmatiile facute de New York Times cum ca administratia are in plan sa trimita 120 000 de soldati americani in regiune. „As fi in stare de asa ceva? Sigur, dar nu avem planuri in acest sens. Speram ca nu va trebui sa planuim asa ceva. Chiar daca ar fi cazul, vom trimite mult mai multi soldati decat spuneti dvs.”

Desi critica actiunile SUA din Golful Persic, ca fiind periculoase, ambasadorul Iranului in Marea Britanie a adaugat ca Iranul e pregatit de orice confruntare: „Am renuntat la orice intensificare a actiunilor militare din regiune si vreau sa va asigur ca guvernul Iranului si fortele sale armate sunt pregatite pentru orice eventualitate din regiune.”

Iranul acuza SUA ca a atacat in mod intentionat petrolierele saudite pentru a da vina pe Iran. Pozele din satelit si inregistrarile video arata prejudiciul cauzat celor patru nave maritime incarcate cu petrol, aflate in Golful Persic.

Intre timp, SUA si-a intarit prezenta in regiune, trimitand portavionul USS Abraham Lincoln prin Canalul Suez si bombardiere B-52 in Qatar.

In ultimele zile, Stirile CBN a discutat cu generalul in retragere Jerry Boykin, aflat intr-o misiune de colectare de date, intr-un loc la cativa kilometri de granita cu Iranul.

„Cu siguranta, Iranul e un pericol imens pentru Israel, nu doar din cauza capabilitatilor nucleare crescande, dar si pentru crearea si sustinerea gruparii Hezbollah.”


Fostul ambasador israelian in SUA, Michael Oren, sustine ca SUA nu e singura tinta a Iranului din Orientul Mijlociu. „Iranul va incerca sa arate ca poate atrage intregul Orient Mijlociu intr-un razboi. E singurul mod prin care poate scapa de sanctiunile si conditiile impuse de secretarul de stat american Pompeo.”

Oren spune ca Iranul vede SUA si Israelul in aceeasi categorie. „Iranul, asa cum spune des administratia americana, e cea mai mare sursa de instabilitate de aici. Iranul e sponsorul principal al terorismului in lume.”

Orientul Mijlociu si intreaga lume vor astepta sa vada cum va evolua aceasta confruntare de zile mari.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 278 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.