Conflictul israeliano-iranian s-a mutat pe teritoriul Siriei

Adaugat la :  17.05.2019

Conflictul dintre Israel si Iran este departe de o solutie care sa aduca linistea in aceasta zona din Orientul Mijlociu, in ciuda incercarilor de a realiza un plan de pace care sa fie acceptat de liderii din regiune.

Declaratiile regimului iranian au in centru distrugerea Israelului, iar de cealalta parte administratia israeliana acuza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare.

La inceputul acestui an, premierul Benjamin Netanyahu a spus ca Israelul va continua sa blocheze eforturile Iranului de a folosi Siria, Libanul si Gaza ca baze de unde sa atace, in scopul lor public declarat pentru a distruge Israelul.

Corespondentul CBN la Ierusalim, Chris Mitchell, vorbeste despre situatia actuala dintre Israel si Iran:

Un lucru care continua sa se intample este lupta permanenta intre Israel si Iran. Iran incearca sa profite de vidul creat de razboiul civil din Siria pentru a plasa instalatii militare, baze armate si trupe pe teritoriul Siriei, pentru a se apropia de Israel. Scopul lor este sa distruga Israelul.

Unul din lucrurile importante este tipul de arme care sunt dezvoltate. Se pare ca acum, in Beirut, Hezbollah are o fabrica de armament care imbunatatesc rachetele lor, facandu-le in stare sa fie directionate cu precizie. Acest lucru e o amenintare majora pentru Israel, intrucat s-a documentat faptul ca Hezbollah are mult peste 100.000 rachete, poate 150.000 de rachete indreptate spre Israel.

Am fost acolo in 2006, in timpul celui de-al doilea razboi din Liban. Hezbollah a tras cam 4000 de rachete spre Israel. Practic, au oprit toata activitatea in tot nordul Israelului. Ne putem doar imagina ce s-ar intampla daca ar fi trase 100.000 sau 150.000 de rachete.

Multi lideri din armata israeliana declara de cativa ani ca nu se mai pune problema daca va fi un razboi cu Hezbollah, ci cand se va intampla. Acest lucru este un motiv de rugaciune.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 774 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională