Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Consilierul de securitate nationala american John Bolton e hulit in Turcia

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  17
+ Add To

Chiar inainte de vizita lui Pompeo la aliatii arabi ai SUA din regiune, consilierul de securitate nationala, John Bolton, s-a intalnit cu alti doi aliati ai SUA, Turcia si Israel, dar presedintele Turciei a refuzat sa se intalneasca cu el si consilierul a avut doua ore de discutii dure cu oficialii turci despre aranjamentele pentru retragerea trupelor americane din Siria si pentru alte implicari in viitor.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a hulit in public pe consilierul de securitate american John Bolton, in fata parlamentului turc: „E imposibil sa acceptam mesajul lui John Bolton transmis din Israel.”

Bolton viziteaza regiunea pentru a asigura aliatii ca SUA nu ii abandoneaza. In timpul vizitei sale la Ierusalim, a spus ca SUA garanteaza apararea Israelului si a altor aliati care au luptat impotriva SI. El dorea sa primeasca asigurari ca Turcia nu-i va ataca pe kurzi.

„John Bolton a facut o greseala grava. Oricine gandeste asa se insala. Nu putem face nicio concesie in aceasta privinta si cei implicati in terorism vor primi pedeapsa cuvenita.”

La programul CBN Credinta natiunii, corespondentul international Gary Lane spunea ca toata lumea se lupta pentru putere: „Fiecare urmareste o pozitie de top in Siria in acest moment, fiindca razboiul se sfarseste. Gruparea SI a fost infranta, asa ca apar noi grupari militante.”

Initial, presedintele Trump spunea ca va retrage 2 000 de soldati din Siria in 30 de zile. Dupa ce aliatii din Orientul Mijlociu au obiectat vehement, insa, a renuntat: Vom pleca in ritmul potrivit, in timp ce continuam sa luptam

contra SI si sa facem alte lucruri intelepte si necesare.

Lane spune insa ca exista mari ingrijorari daca lucrurile vor fi lasate in seama Turciei: „Kurzii se intreaba daca SUA e un aliat pe care se pot baza, de vreme ce ei retrag aceste trupe, pregatirea si ajutorul pe care le-au primit in ultimii ani.

Ei se mai intreaba unde vor ajunge ei si crestinii.”

Un oficial senior kurd, Badran Jia Kurd, spunea ca n-au auzit asta direct din partea Statelor Unite, ci de la stiri: „Asteptam clarificari din partea SUA privind aceste afirmatii. Asta arata ca SUA are un plan in aceasta directie, dar pentru noi nu e clar inca. Acum, realitatea e ca Bolton a recunoscut ca Turcia ucide kurzi si vrea sa-i anihileze si Bolton vrea garantii.”

Turcia lupta contra kurzilor de zeci de ani.

Erdogan spunea ca nu e adevarat ca Turcia ii are in obiectiv pe kurzii din Siria, dar spunea ca pregatirile militare pentru a ataca ceea ce el numeste gruparile teroriste kurde sunt aproape gata.

Inca nu e clar cum vor afecta declaratiile lui Erdogan retragerea americanilor, dar pentru moment, trupele americane nu par sa plece nicaieri.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Wendy Griffith: Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat de multe ori Sudanul. Armata a preluat controlul in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

George Thomas: Ryan Boyette a slujit timp de 15 ani ca misionar in Sudan, in regiunea Muntilor Nuba. In prezent...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 25 de ani in Rwanda au murit 800.000 de oameni in urma unui genocid care a durat 100 de zile. Acel eveniment...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cand Belgia a legalizat eutanasia, criticii au spus ca tara a pasit pe un drum periculos. Acum, se pare ca tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Krishna era dus de tatal lui la multe festivaluri hinduse, ca sa se inchine lui Dumnezeu. George Thomas: Dar Krishna...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In urma cu zeci de ani, rabinul Yechiel Eckstein a fondat organizatia International Fellowship of Christians and Jews,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Muntele Templului e unul dintre cele mai disputate si fotografiate locuri din lume. Iata de ce aceasta e tema unei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Omul de fier al Israelului a reusit din nou! Premierul Benjamin Netanyahu a castigat al cincilea mandat dupa o batalie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.