Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Contribuția pelerinilor timpurii la formarea Americii Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  4.12.2020

Primii pelerini care au pășit pe teritoriul Americii de azi nu au avut o viață ușoară. Acești bărbați și femei au influențat destinul națiunii americane. Legământul lor și modul lor de autoguvernare a format Constituția Americii și întregul guvern. Așa cum ne va spune Paul Strand, ei au considerat că merită să își sacrifice viața pentru libertatea religioasă și libertate în general.

Dr. Jerry Newcombe: În 2020 se împlinesc 400 de ani de la fondarea coloniei Plymouth. Este un eveniment important în istoria omenirii.

Paul Strand: Documentarul istoricului creștin Jerry Newcombe ”Pelerinii”, a prezentat 51 de pelerini care au supraviețuit primei ierni în Massachusetts și mai mult, au influențat viitoarea națiune.

Dr. Jerry Newcombe: Acest grup mic a avut o influență foarte mare.

Paul Strand: Din documentar:

Leo Martin: Ați știut că în prezent 10% din populația Statelor Unite sunt descendenții celor care au venit pe Mayflower? Treizeci de milioane de oameni din cei 51 cu care a început totul.

Paul Strand: În acele vremuri Anglia a cerut tuturor cetățenilor să aparțină de Biserica Anglicană și să se conformeze cu credința sau să suporte pedepsele crunte.

Paul Jehle: Trebuia să te închini așa cum spuneau ei să te închini. Dacă te închinai în mod ilegal, erai arestat.

Paul Strand: S-au erai condamnat la moarte. Astfel, pelerinii au fugit.

Dr. Jerry Newcombe: Ei voiau doar să se închine lui Isus potrivit purității Evangheliei, iar regele nu le permitea. Voia să fie stăpân pe conștiința lor. Din acest motiv au fugit.

Dr. Jerry Newcombe: Pelerinii ne-au dat ”Mayflower Compact” care a fost o înțelegere pentru autoguvernare, sub Dumnezeu. Acesta a fost primul pas spre crearea, în cele din urmă, a Declarației Independenței și a Constituției Statelor Unite.

Dr. Jerry Newcombe: Inscripția spune: „Să vestiți slobozenia în țară pentru toți locuitorii ei.”

Paul Strand: Unora dintre elevi li se predă în mod eronat faptul că pelerinii au furat pământul indienilor și i-au tratat în mod oribil. Potrivit însemnărilor, adevărul a fost exact opusul.

Billy Falling: Pelerinii au fost amabili cu indienii. Ei le-au transmis dragoste și și-au exprimat compasiunea față de ei. Le-au arătat cum să trăiască în mod evlavios.

Paul Strand: Ei au luat o parte din porumbul îngropat în gerul din Noua Anglie, deoarece erau înfometați.

Dr. Jerry Newcombe: Mai târziu, când au intrat în contact cu amerindienii, le-au spus: ”Aflați cui a aparținut porumbul, ca să îl răsplătim.”

Paul Strand: Ei nu au furat pământ în Plymouth. Pământul a fost abandonat de indieni.

Dr. Jerry Newcombe: Cu trei ani înainte de călătoria pe Mayflower, a avut loc o epidemie care a ucis 95% din indienii din acea regiune.

Leo Martin: Ei nu s-au întors din cauza epidemiei. Pelerinii au luat pământul pe care nu l-a vrut nimeni.

Paul Strand: Și le-au arătat indienilor că îi vor trata ca pe niște egali.

Dr. Jerry Newcombe: La un moment dat, pelerinii au ucis un indian și au fost judecați.

Paul Strand: Indienii nu se așteptau...

Leo Martin: La un proces autentic. Se așteptau ca vinovații să fie lăsați liberi, deoarece până la urmă au ucis doar un indian.

Dr. Jerry Newcombe: Însă s-a întâmplat altceva. Pelerinul a fost găsit vinovat și a fost spânzurat pentru omor.

Leo Martin: Toată lumea era egală în fața legii. Indienii au putut avea încredere în pelerini.

Paul Strand: Pelerinii au arătat viitorilor americani o cauză binecuvântată de Dumnezeu, pentru care a meritat până și suferința, chiar și moartea. Căpitanul Jones de pe Mayflower s-a oferit să îi salveze de la prima iarnă fatală cu care s-au confruntat.

William Wrestling Brewster: Jumătate dintre ei au murit. Nu au vrut așa ceva. Jones le-a spus: ”Oricine care vrea să se întoarcă în Anglia cu mine, eu îi voi duce.” Nimeni nu s-a dus.

Paul Strand: Pelerinii au trăit conform Bibliei.

Leo Martin: Manualul lor a fost Biblia.

Dr. Jerry Newcombe: Biblia a fost Cartea-cheie în primii 200 de ani.

Paul Strand: Părinții Pelerini au adus în America Iluminismul.

Dr. Jerry Newcombe: Mai presus de toate, ei au citat din Biblie de patru ori mai mult decât din orice alt autor.

Paul Strand: Le-a dat avânt ca să scape de tirania lipsită de evlavie din Marea Britanie.

Lt. Col. John Eidsmoe: Ei au recunoscut că există o lege mai măreață, legea lui Dummezeu și Dumnezeu domnește peste afacerile statului.

Paul Strand: Pelerinii care au fugit din Anglia pentru a avea parte de libertate, au pus bazele care au format America și în cele din urmă, libertatea lor.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 855, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.