Convenția Southern Baptist

Adaugat la :  23.06.2022

Convenția Southern Baptist, care este cea mai mare denominație protestantă, și-a ținut întrunirea anuală în această săptămână. Convenția a luat măsuri semnificative pentru a aborda abuzul sexual. Au ales un președinte nou. Heather Sells de la CBN vine cu mai multe detalii despre pastorul Bart Barber și despre viziunea sa legată de viitor. Urmăriți.

Heather Sells, reporter CBN: Barbăr a vorbit în mod deschis și a spus despre lupii prădători care vânează oile în bisericile Southern Baptist.

Bart Barber, președintele Southern Baptist: Prădătorii sexuali s-au folosit de politica decentralizată pentru a transforma bisericile noastre în locuri de vânătoare.

Heather Sells: Acum, congregația Southern Baptist a semnalat că e pregătită pentru reforme.

Bart Barber: E timpul ca membrii Southern Baptist să înțeleagă că forma noastră de conducere va acționa cu promptitudine pentru a avertiza prădătorii că bisericile Southern Baptist sunt un loc periculos pentru ei.

Heather Sells: La prima conferință de presă, Barber a vorbit despre planul de a lupta împotriva prădătorilor, în timp ce a recunoscut în mod sincer un alt pericol pentru denominație: conflictele interne.

Bart Barber: Prin toate mijloacele cu care am slujit în cadrul Southern Baptist au rămas leziuni, prin toate mijloacele.

Heather Sells: Totuși, Barber e cunoscut pentru optimismul său neobosit, care se poate simți în persoană și online.

Jared Wellman, președintele Comitetului Executiv: Are o atitudine pozitivă, încurajatoare. Bart scoate telefonul din buzunar și realizează zilnic câte un video.

Heather Sells: Jared Wellman, președintele Comitetului Executiv, spune că transparența convingătoare a lui Barber ar putea contribui la unificarea convenției și la crearea unui model diferit de conducere, cu cineva adânc înrădăcinat în viața unei biserici mici.

Jared Wellman: Vedem o schimbare culturală în Convenție, unde unii vorbesc despre o mișcare a bisericilor mici, unde există mai multă intimitate. Bart rezonează cu mai mulți din noua generație a congregației Southern Baptist.

Heather Sells: Acest pastor, care vine dintr-o biserică mică, și-a propus să reducă mult călătoriile făcute de obicei de președinți. El și-a propus să pună capăt diviziunii congregației Southern Baptist.

Bart Barber: Să ripostezi pentru a încerca să îi controlezi nu rezolvă problema.

Heather Sells: Într-o țară erodată de pandemie, de politică și de atacurile armate în masă, el e ferm convins că niciodată nu au existat vremuri mai prielnice pentru vestirea Evangheliei. Prioritatea lui Barber este să numească un grup operativ care să investigheze abuzurile. El a promis că va întruni cât mai repede un grup care va recomanda reforme noi congregației Southern Baptist.

Convenția a mai prezentat noi grupuri de misionari care vor sluji peste hotare. Misionarii au promis că vor continua să vestească Evanghelia în întreaga lume.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 936, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.