Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Cortul Speranței, un refugiu pentru imigranții din Venezuela

Adaugat la :  3.09.2019

Conform statisticilor privind migrația în Columbia, o medie de 40.000 de cetățeni din Venezuela ajung zilnic în Columbia. Din acești 40.000, sursele guvernamentale spun că 3.000 nu se mai întorc în Venezuela, și aproape 1.000 continuă să străbată Columbia. Unii dintre ei se stabilesc aici, iar alții merg către alte state din America de Sud, precum Ecuador sau Peru. Fug disperați de criza ce stăpânește peste Venezuela și vor să găsească condiții decente de trai și oportunități pentru familiile lor. „Tent of Hope” (Cortul Speranței) este o lucrare a Youth with a Mission și Operation Blessing, înființată cu scopul de a ajutora imigranții din Venezuela și de a le ușura durerile provocate de orele nesfârșite de mers pe jos până în Columbia. Jorge Parejo este unul dintre misionarii de la Youth with a Mission din Columbia. A călătorit des între orașele Bucaramanga și Cúcuta, și știe care e situația. Așa s-a născut ideea unui „cort al speranței”.

Ce ne-a inspirat să facem ceea ce facem? Ei bine, în primul rând, dragostea pentru Hristos ! Cred că așa se nasc noi proiecte și misiuni. Când conștientizezi nevoia și ai iubirea lui Hristos, trebuie să te implici. Cortul oferă speranță, este un loc unde dragostea și acțiunea sunt îndreptate către călătorii venezueleni. Este ca un refugiu unde primesc hrană spirituală, care e foarte importantă, mâncare și ajutor practic. Vrem să se simtă mângâiați și încurajați când intră în cort și cât timp stau cu noi. Cred că împlinim viziunea pe care ne-a dat-o Dumnezeu, aceea de a fi un refugiu în călătoria lor, astfel încât ei să înțeleagă că Isus e cu ei, îi iubește și le dă putere. Iată ce oferă Cortul Speranței!

Zilnic, au grijă de aproape 200 de migranți. Misionarii aleargă în întâmpinarea în lor, le urează „Bun venit!”, le oferă mâncare, încălțăminte, medicamente, și orice alt ajutor de care au nevoie. Apoi îi invită să li se facă un masaj la picioarele lor obosite și rănite, în timp ce le vorbesc despre iubirea lui Dumnezeu și despre cât de valoroși sunt în ochii Lui.

Ne facem mult timp să-i ascultăm pe călători. Suntem foarte interesați să le auzim poveștile.

Merg pe jos de când am plecat din Puerto Cabello, acum patru zile. Am plecat din Venezuela împreună cu familia din cauza crizei economice. Problema e că lucram în zona portului, pe cheiul principal, care e cel mai mare din Venezuela. Acum e total distrus, prin urmare nu mai e așa mult de lucru ca înainte. Spațiul e pustiu acum, arată ca un deșert, nu se mai produce nimic, și dacă se produce ceva, e pentru guvern, deci nimeni altcineva n-are de câștigat.

Cortul Speranței a fost înființat în 23 octombrie 2018, și se află la 45 de kilometri de granița cu Venezuela, pe autostrada către Cúcuta, Columbia.

Ne-ar plăcea să nu mai vină imigranți, dar vom continua să ne facem lucrarea atâta timp cât va ține criza.

Atâta timp cât criza din Venezuela nu se va opri, echipa de la Cortul Speranței e dedicată să ofere un refugiu, arătând un Dumnezeu al speranței refugiaților care au plecat pe jos din Venezuela.

A fost Marco Oviedo, cu un reportaj din Cúcuta, Columbia.

Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri