Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Crede și nu cerceta?

Adaugat la :  23.01.2020

„Crede și nu cerceta” este o sintagmă folosită în mod eronat, atunci când vine vorba despre credința creștină. Cum ar trebui să apere credincioșii ideile și valorile creștine în disputa cu alte ideologii? Acestea sunt aspecte care au fost abordate la cea mai recentă întâlnire organizată, la Timișoara, de Colegiul Biblic Veritas sub genericul „pune mâne pe Carte”.Creștinismul traversează o perioadă de mari provocări, în care valorile biblice sunt considerate depășite. Societatea postmodernă anulează principiile creștine. În aceste condiții, Biserica trebuie să fie pregătită să apere credința creștină.


Silviu Cornea, director național, Colegiul Biblic Veritas: Am încercat să chemăm oamenii, de data aceasta, în jurul Scripturii cu intenția de-a o înțelege și de-a o apăra.


Apărarea credinței sau apologetica reprezintă o oportunitate de a explica profunzimea Bibliei și de a contesta expresii de genul „crede și nu cerceta”, care s-au impus în mod eronat de-a lungul timpului.


Vlad Crîznic, director, Ravi Zacharias International Ministries România: Am căutat să văd unde scrie „crede și nu cerceta”. Cine știe versetul? Știe cineva versetul? Dacă-l știați era o problemă, pentru că nicăieri în Biblie nu scrie „crede și nu cerceta”. Din contră.


În cadrul proiectului „pune mâna pe Carte”, Colegiul Biblic Veritas a organizat, la Timișoara, o întâlnire pe tema susținerii ideilor și valorilor creștine.


Ovidiu Țiprigan, organizator, Colegiul Biblic Veritas: Am avut un eveniment care stă sub următoarea întrebare: „Crede și nu cerceta?” S-a vorbit foarte mult despre apărarea credinței creștine. Cum trebuie să abordăm oamenii din jurul nostru care ne pun întrebări cu privire la credința noastră sau la viața noastră de credincioși: de ce trăim noi într-un fel sau de ce avem aceste principii?


Silviu Cornea, director național, Colegiul Biblic Veritas: Scriptura conține adevărul lui Dumnezeu. Sunt valori în care credem și valori care trebuie apărate într-un context al secularismului și al oamenilor care trec foarte superficial peste anumite lucruri, care devalorizează și relativizează toate lucrurile.


Seminarul cu tema „Crede și nu cerceta?” a fost susținut de Vlad Crîznic, care i-a îndemnat pe cei prezenți să fie pregătiți în orice moment să susțină adevărul Scripturii.


Vlad Crîznic, director, Ravi Zacharias International Ministries România: Preocuparea pentru apologetică nu ar trebui să fie strict teoretică, o preocupare, ci practic este împlinirea unei porunci. Fiți totdeauna gata să dați socoteală pentru nădejdea care este în voi - asta e porunca - și apoi o vedem în nenumărate locuri în Scriptură pusă în aplicare. În cazul lui Pavel e ca un obicei – Pavel după obiceiul său a mers și a vorbit cu ei din Scripturi dovedind și lămurind că Hristos trebuia să moară și să învie.


Participanții la eveniment au înțeles că este necesar să aibă un răspuns convingător la provocările societății actuale susținut de o trăire creștină autentică.


Flavius Avramescu, participant, Timișoara: Sunt la acest eveniment deoarece cred că este de o maximă importanță să putem să ne adunăm împreună în jurul Cuvântului lui Dumnezeu. Ar trebui ca acest Cuvânt al lui Dumnezeu să ne fie o bază a trăirii.


Diana Pop, participantă, Timișoara: Trebuie să avem argumente clare asupra Scripturii având în vedere că mulți tineri sunt sceptici, agnostici. Mereu ne vor pune la colț cu privire la veridicitatea Bibliei.


Lidia Cruceru, participantă, Constanța: În primul rând cred că este important ca noi să cercetăm Biblia și unul dintre motivele pentru care am venit a fost legat de tema conferinței: „Crede și nu cerceta?”


Abiatar Văcari, participant, Timișoara: În mod special, vedem cât de important e studiul biblic spărgând acel mit „crede și nu cerceta”. Este un mit care funcționează în societatea noastră, din păcate.


În societatea postmodernă este nevoie ca Biserica să fie prezentă cu un mesaj eficient și clar pentru a apăra ideile și valorile creștine.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 810 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.