Credință și curaj

Adaugat la :  2.06.2021

Amina a văzut modul brutal în care soțul ei a fost măcelărit de teroriștii islamiști. Apoi, membrii familiei și vecinii au fost forțați să se spele cu sângele său. Astfel de atrocități au loc în mod repetat într-una dintre țările cele mai periculoase din lume. De ce ar alege un misionar american să locuiască acolo? Ce fel de miracole vede Heidi Baker în mijlocul acestor orori? George Thomas de la CBN vine cu mai multe detalii.

George Thomas, corespondent-șef internațional, CBN: Heidi Baker trăiește într-una dintre țările cele mai sărace din lume, care în prezent este considerată și cea mai periculoasă țară din lume. Deși, atunci când vorbești cu ea, nu te-ai gândi că așa stau lucrurile.

Heidi Baker, „Iris Global”, fondatoare: Sunt timpurile cele mai mărețe pentru o vreme ca asta.

George Thomas: Misionara americană de 61 de ani trăiește în provincia Cabo Delgado din Mozambic unde, începând cu 2017, militanții ISIS au ucis mai bine de 2.600 de oameni și au translocat peste 700.000 de oameni în încercarea lor de a fonda un califat islamic.

Heidi Baker: Dacă crezi în Isus, ești printre primii pe listă.

George Thomas: Un grup cunoscut sub numele de Al-Shabaab este responsabil pentru zeci de astfel de atacuri teroriste. Această hartă ne arată locurile unde au avut loc atacurile în Cabo Delgado doar în ultimele opt luni.

Heidi Baker: Bisericile au fost incendiate, și oricui nu este de acord cu acest grup de teroriști, indiferent de credința lui, casele și culturile îi vor fi incendiate.

George Thomas: În data de 24 martie, Al-Shabaab a executat unul dintre atacurile islamiste cele mai grave din sudul Africii. Sute de luptători au asaltat orașul Palma, aflat la nord de casa lui Baker. Mii de oameni au fugit pentru a-și salva viața.

Alue, rezident transferat al orașului Palma: Lucram într-o companie când a avut loc atacul. Am fugit în pădure ca să mă ascund.

George Thomas: Zeci de civili, printre care 12 străini, au fost uciși. Unii au fost decapitați pe plajele din Palma.

Nina Diadara, transferată din Palma: Au ucis oameni. Au incendiat case și au luat copiii noștri.

George Thomas: Forțele guvernamentale au recucerit orașul de la islamiști după un asediu de 10 zile. Două luni mai târziu, zeci de mii de locuitori din Palma încă mai așteaptă să se întoarcă. Militanții islamiști au lansat numeroase atacuri în ultimele săptămâni.

Heidi Baker: Al-Shabaab e un grup înspăimântător. Nu vreau să fiu măcelărită, așa că nu mă prefac. Nu vreau să fiu măcelărită, nu vreau să fiu răpită, vreau să continui să predic Evanghelia măreață și în următoarele decenii.

George Thomas: Baker, care conduce Iris Global, o organizație umanitară creștină, trăiește în Mozambic de peste 25 de ani. Ea a văzut cu proprii ochi distrugerile și durerea, însă spune că Domnul lucrează în mod uimitor aici.

Heidi Baker: În mijlocul tragediei, Dumnezeu face lucruri incredibil de frumoase. El șterge lacrimile.

George Thomas: Ea a auzit numeroase povești de la supraviețuitori, care au fugit din ghearele jihadiștilor, asemenea lui Amina. Soțul ei a fost ucis de musulmanii radicali deoarece a refuzat să Îl renege pe Hristos.

Heidi Baker: Bărbatul a fost ucis în prezența ei și a vecinilor, verișorilor, iar membrilor familiei li s-a spus să se spele cu sângele soțului ei sau vor fi torturați.

George Thomas: De asemenea, miracolul lui Feli Zardo este uimitor. Baker spune că el a fost răstignit și apoi incendiat, însă a supraviețuit acestei torturi.

Heidi Baker: Ei au crezut că a murit și l-au luat de pe cruce. Era foarte slăbit, însă acum conduce partea logistică a echipei noastre.

George Thomas: Ea a vestit Evanghelia în mare parte din Cabo Delgado și în provinciile limitrofe, iar sute de mii de oameni L-au acceptat pe Isus Hristos. Baker este ferm convinsă că Domnul a trimis-o în Mozambic pentru astfel de vremuri.

Heidi Baker: Nu am știut că Dumnezeu ne va pregăti să fim oamenii potriviți la locul potrivit și la timpul potrivit pentru a împărtăși dragostea Mântuitorului nostru minunat, Isus, care le cere adepților Săi să fie mâinile și picioarele Sale pe această planetă.

George Thomas: La mai bine de un an după ce organizația ISIS a fost învinsă în Siria și în Irak, gruparea teroristă își îndreaptă privirea spre Africa, mai ales spre țările dominate de creștini, ca Mozambic.

Michael McCaul, Texas, Partidul Republican: Privim ISIS și Al-Qaeda ca fiind produse ale Afganistanului, ale Siriei și Irakului. În prezent, vedem răspândirea terorismului islamic radical în Africa.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 881, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.