Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Credinta si pace in Rwanda

Adaugat la :  18.04.2019

Acum 25 de ani in Rwanda au murit 800.000 de oameni in urma unui genocid care a durat 100 de zile. Acel eveniment groaznic a determinat o femeie din Colorado sa paraseasca confortul propriului camin si sa contribuie la vindecarea tarii. Corespondentul nostru Stephanie Riggs a mers in Rwanda ca ne arate cum acel sacrificiu aduce vieti la Hristos.

Stephanie Riggs: William si Kevine nu au multe lucruri materiale, insa au multa bogatie spirituala. Un spirit perseverent care ii determina sa mearga pe jos 10 kilometri pana la scoala si inapoi, asa cum au facut-o in ultimii sapte ani. Scoala lor este o oaza a sperantei si se afla in apropierea capitalei Kigali. Se numeste „Hope Haven Rwanda”.

Susan Hollern: Nu exista nicio scoala pe o raza de 24 de kilometri.

Stephanie Riggs: Acest fapt nu a oprit-o pe Susan Hollern care isi aduce aminte de lectiile tinute sub acest salcam gigant.

Susan Hollern: Imaginati-va ca pe langa acest copac nu era altceva decat iarba inalta de 1.80 de metri.

Stephanie Riggs: William si Kevine au fost acolo de la inceput. Tu ai fost sub acel copac? Acum 7 ani?

William Pattern: Da. Nu ne placea sa invatam sub acel copac, pentru ca nu era frumos. Acum, cladirile sunt foarte mari si nu ne mai ploua.

Susan Hollern: M-am supus Domnului si I-am spus sa preia controlul asupra vietii mele.

Stephanie Riggs: Este putin spus ca aceste persoane sunt entuziasmate. Muncitorii si parintii studentilor colaboreaza pentru a implini o viziune comuna: o scoala, o comunitate, o familie.

Susan Hollern: In ultimii cinci ani am construit 3.530 de metri patrati. Fiecare muncitor este din comunitatea noastra. Ei au invatat sa zideasca, cum sa lucreze cu cimentul, cum sa puna un acoperis. Toate cunostintele necesare pentru a avea un loc de munca altundeva.

Stephanie Riggs: Acel copac inca mai este acolo, la intrarea scolii, pentru a le reaminti ca pana si semintele mici, daca sunt cultivate, pot aduce roade bogate.

Stephanie Riggs: Conform rezultatelor testelor nationale, ei pot deveni orice vor ei sa devina. Fiecare student care a facut testul, se afla printre acei 3% care sunt mai buni elevi din tara. Astfel Hope Haven a devenit cea mai buna scoala din toata Rwanda. Este adevarat.

Banga Prosper: Bine.

Stephanie Riggs: Iti vine sa crezi?

Banga Prosper: Nu.

Stephanie Riggs: Voi sunteti cele mai destepte prajiturele din toata tara.

Banga Prosper: Prajiturele? Nu stiam ca suntem prajituri.

Stephanie Riggs: Pentru a aprecia pe deplin semnificatia scolii, trebuie sa intelegeti istoria violenta a Rwandei. Acum 25 de ani, familiile acestor copii au fost pe una dintre partile unei lupte mortale. A avut loc un genocid sponsorizat de stat. Majoritatea comunitate hutu a macelarit aproape un million de oameni ai minoritatii tutsi in 100 de zile.

Priscilla Kembabazi: Zilnic, Hope Haven transforma viata multor familii din aceasta comunitate.

Femeie: Inalt numele Domnului si il slavesc pe Dumnezeu, El ne-a binecuvantat cu cineva care ne poarta de grija si care ne iubeste. Ea nu ne-a cunoscut, dar ne-a dat totul ca sa ne imbunatateasca viata.

Susan Hollern: Copiii primesc educatie. Le servim doua mese pe zi. Sunt aici de la 7 dimineata pana la 4 dupa masa. Parintii lucreaza si participa la programe de studio si de lucru.

Stephanie Riggs: De unde aveti bani sa finantati toate astea?

Susan Hollern: Este remarcabil. Din donatii private. Mi-am facut multe griji, dar acum nu sunt linistita pentru ca stiu ca avem un Dumnezeu al belsugului.

Stephanie Riggs: Astfel, William si Kevine si alti 650 de copii pot visa maret.

Banga Prosper: Nu stiu daca visul meu va deveni realitate, dar vreau sa devin presedinte.

Stephanie Riggs: Ce anume?

Banga Prosper: Presedinte!

Stephanie Riggs: Presedintele Rwandei?

Banga Prosper: Da.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 770 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.