Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Creste numarul crestinilor in Nepal

Adaugat la :  5.06.2019
Vizualizari :  1
+ Add To

In Nepal, majoritatea populatiei este de religie hindusa. Tara este cunoscuta pentru varfurile sale inalte. Acum, Biserica mica din Nepal a atins un nou apogeu. Comunitatea crestina din Nepal se raspandeste cu rapiditate. Din 2006, numarul crestinilor s-a triplat si a ajuns la mai bine de 300.000 de persoane. Aceasta cifra conitnua sa creasca.

Mai bine de 80% din populatia Nepalului este hindusa. Sheva Ratri este un festival important in Nepal la care participa si alti hindusi din intreaga lume. Mai bine de 3 milioane de hindusi din intreaga lume au venit la acest templu, care este cel mai mare templu din tara si unde pratica diverse ritualuri. Ei cred ca astfel, ei vor avea parte de sanatate, prosperitate si o viata buna. Haary a crescut intr-o familie care respecta aceste ritualuri. Ca adolescent, Haary s-a revoltat, deoarece erau prea multe reguli de respectat.

Haary: Daca moare cineva din familie, trebuie sa ne radem pe cap si nu avem voie sa consumam sare timp de 12-13 zile. Nu credeam in zeul acelei religii, dar ma inchinam la el.

Haary a sperat ca astfel, zeul il va elibera de probleme. Din nefericire, problemele sale financiare s-au agravat. Astfel, s-a mutat la unchiul sau din strainatate care i-a sponosrizat studiile.

Haary: La facultate, prietenii mei mi-au vorbit de Isus Hristos. Ei m-au incurajat sa citesc Biblia, sa citesc Cuvantul lui Dumnezeu.

Cinci ani mai tarziu, Haary s-a intors in Nepal unde un prieten l-a dus intr-o tabara anuala pentru tineri. Evelyn si fiica ei Sam, traiesc in Nepal unde vorbesc oamenilor despre dragostea lui Dumnezeu.

Evelyn: Tinerii sunt cei care sunt deschisi Evangheliei. Tot ei sunt cei care vorbesc colegilor de clasa, rudelor cu entuziasm despre Evaghelie.

In una dintre taberele pentru tineri, Haary L-a intalnit pe unicul si adevaratul Dumnezeu.

Haary: Nu mi-a venit sa cred ca Duhul Sfant a venit sa locuiasca in mine. De atunci, credinta mea devine tot mai mare, si spun des ca Dumnezeu este viu.

Potrivit unui studiu, tot mai multi nepalezi devin crestini. Ei spun ca unul dintre motive este noua constitutie care a fost adoptata recent si care a transformat tara dintr-o imparatie hindusa intr-un stat laic. Acum exista mai multa libertate religioasa, insa legea inca pedepseste prozelitismul. Crestiniii nepalezi continua sa sufere din cauza inegalitatii si a persecutiei. In ciuda opozitiei, nepalezii trec la crestinism datorita dragostei pe care o primesc de la crestini.

Evelyn: Nepalul este una dintre tarile in care crestinsimul se raspandeste cu rapiditate. Ei incearca sa aduca mantuirea intr-o tara unde oamenii se inchina la 330 de milioane de zei.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 777 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Un proiect rutier se desfasoara in Ierusalim, insa nu in scopul fluidizarii traficului rutier. Arheologii descopera...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In timp ce tensiunile dintre SUA si Iran continua sa creasca, premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a exprimat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Poate veti fi surprinsi sa aflati ca biserica avand cea mai mare crestere din lume e cea din Iran, insa chiar asa stau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii sunt de parere ca au gasit locul precis unde David s-a ascuns de regele Saul. Haideti sa ne amintim putin...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum trei ani, arheologii care faceau sapaturi in Israel spuneau ca au sapat intr-un cimitir filistean pentru prima...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 10

O fetita de noua ani dintr-o familie budista se temea de duhuri. Dar, dupa ce a vizionat un episod din Cartea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

A crescut in mod alarmant numarul de atacuri impotriva bisericilor din Franta. Multi se preocupa pentru viitorul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 156

Un pastor chinez si familia sa vorbesc despre persecutia cu care s-au confruntat din partea guvernului chinez....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 115

Sute de femei si fete din comunitatea crestina din Pakistan au fost vandute in China ca sotii in ultimele luni. Tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Papa Francisc a tinut un serviciu special pentru a chema oamenii la rugaciune pentru imigranti. Serviciul a fost tinut...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 38
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.