Creste tensiunea intre SUA si Iran

Adaugat la :  23.05.2019

Creste tensiunea intre SUA si Republica Islamica a Iranului si astfel, cresc temerile unui razboi. SUA trimite un portavion si un grup de bombardiere in regiune deoarece, conform unor informatii, Iranul a mutat rachete in apropierea navelor americane si a fortelor terestre. Liderul suprem al Iranului spune ca nu vrea razboi, insa ameninta cu imbogatirea uraniului folosit pentru arme nucleare. Presedintele Trump vrea sa evite razboiul si doreste sa poarte discutii cu liderii Iranului. Domnul Trump si senatorul SUA Marco Rubio, membru al Comitetului pentru Relatii Externe al Senatului, spun ca decizia este a Iranului.

Marco Rubio: Daca Iranul ne atatca, atunci va izbucni razboiul. Daca nu, atunci nu va fi vorba de un razboi.

Rubio a mai adaugat ca un val persistent si clar de informatii indica ca Iranul si partenerii sai teroristi prezinta o amenintare serioasa si iminenta pentru fortele SUA in regiune. Aceasta escaladare intre SUA si Iran apare la un an dupa ce presedintele s-a retras din intelegerea nucleara cu Iranul si a aplicat, din nou, sanctiuni serioase impotriva republicii islamice.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 775 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri