Creștere șocantă a antisemitismului

Adaugat la :  7.06.2021

Chris Mitchell, reporter: Sezon deschis la evrei, într-o creștere șocantă a antisemitismului. Evreii sunt atacați cu sălbăticie în orașele americane, din Los Angeles până la New York. Cum reușesc unii lideri politici să alimenteze aceste nelegiuiri odioase ? Și ce putem face pentru a stopa acest torent al antisemitismului ? Dale Hurd are detalii.

Dale Hurd, reporter CBN: Un videoclip filmat cu telefonul cu atacuri împotriva evreilor din orașe americane, distribuit pe rețelele de socializare, arată cum susținătorii palestinieni aduc războiul împotriva Israelului și a evreilor pe străzile Americii. Evreii știu că atunci când Israelul este atacat și ripostează, ei devin ținte și mai mari ale violențelor. Un bărbat evreu a fost bătut cu sălbăticie în Diamond District din New York, un altul în Times Square. Poliția caută suspecții. În Los Angeles, un bărbat este reținut ca suspect într-un atac cu o armă letală, după un atac antisemit asupra unor evrei care luau masa. Zece mașini pline cu susținători ai palestinienilor au descins și au încercat să-i atace pe evrei, în timp ce serveau masa în Beverly Hills. Poliția investighează incidentul catalogat ca infracțiune din ură. În Canada, un evreu a fost atacat în plină zi, iar în Florida, această caravană pro-palestiniană transmite mesaje precum Hitler avea dreptate. Îl avem pe rabinul Abraham Cooper de la Centrul Simon Wiesenthal.

Abraham Cooper, rabin, Simon Wiesenthal Center: Limbajul afișat de caravanele care trec prin zonele evreiești cu scandarea de slogane antievreiești precum Vă vom viola soțiile și copiii și alte lucruri asemănătoare dau impresia că acesta este un sezon deschis la vânătoare și joc corect împotriva evreilor.

Dale Hurd: Organizația Liga Antidefăimare a documentat acte de antisemitism pe mai multe platforme de socializare, inclusiv 17 000 de postări pe Twitter care foloseau variațiuni ale frazei Hitler avea dreptate și 193 de incidente antisemite, toate în săptămâna de după începerea luptelor în Orientul Mijlociu. Rabinul Cooper spune că afirmațiile susținătorilor palestinienilor din partidul Democrat american îi încurajează pe antisemiți.

Abraham Cooper: Când membrii echipei mint cu nerușinare despre Israel, folosesc epitete antisemite, știind că pot spune ce vor, doar sunt membri aleși în Congres, și liderii din Congres nu-i vor sancționa pentru astfel de remarci, mesajul transmis este că ei pot scăpa nepedepsiți.

Dale Hurd: Rabinul mai spune că este imperativ pentru creștini să stea de partea evreilor și să condamne ferm atacurile și că la Casa Albă e nevoie să se facă mai mult pentru a le stopa. Dale Hurd, pentru Știrile CBN.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 380, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională