Creștinii din întreaga lume sunt chemați să se roage pentru Australia

Adaugat la :  16.01.2020

În Australia, 120 de incendii de vegetație au mistuit peste 8 milioane de hectare de teren. Autoritățile au arestat 24 de oameni acuzaţi că ar fi provocat intenţionat acele incendii de vegetaţie. Alții consideră că temperaturile mai ridicate și seceta au fost cauza incendiilor. Între timp, creștinii cheamă oamenii la rugăciune. Charlene Aaron vine cu detalii.

Charlene Aaron, reporter: Ploaia este o ușurare binevenită pentru comunitățile din Australia și pentru echipajele de pompieri care se luptă cu incendiile de vegetație, însă devastarea fără precedent continuă. Incendiile au mistiut peste 8 milioane de hectare de teren, aproape cât statul Indiana și de 80 de ori mai mult decât teritoriul distrus de incendiile de vegetație din California în 2019.

Justin Kam, almoral, rezident: În timp ce ne luptam cu incendiul care venea din partea de sud, incendiul venea și din partea de est. În timp ce ne luptam cu incendiul din partea de est, incendiul venea din partea de vest. În astfel de situații nu sunt prea multe șanse.

Charlene Aaron: Incendiile fără precedent au ucis peste 24 de oameni printre care un pompier care a încercat să stingă focurile de tabără abandonate. Au fost distruse 2.000 de case și multe afaceri care au contribuit la tragedie.

Andrew Colvin, Agenţia Naţională pentru Recuperare în urma Incendiilor: Sunt oameni care nu și-au pierdut casa, dar nu mai au un loc de muncă, nu mai au un salariu. Pierderile sunt fără precedent.

Charlene Aaron: Această femeie a fost evacuată cu barca după ce a încercat să salveze sanctuarul de canguri.

Rae Harfvey, Sanctuarul de canguri Wild2Free: Zona în care am adăpostit cangurii a luat foc. Am văzut cum arde proprietatea în față, în spate și lateral. Dacă nu am fi avut acel râu, nu am fi aici.

Charlene Aaron: Astronomul dr. Hugh Ross de la Institutul „Reasons to Believe”, un institut din domeniul educației care promovează știința și credința, explică o parte dintre cauzele incendiilor de vegetație.

Dr. Hugh Ross: Clima globală s-a încălzit cu 1 grad Celsius din 1950. În Australia, clima s-a încălzit mai repede. Acele temperaturi ridicate, seceta extinsă cu care se confruntă Asutralia și vântul puternic explică distrugerile devastatoare ale incendiilor.

Charlene Aaron: Ross a mai adăugat că efectele se vor face simțite timp de mulți ani.

Dr. Hugh Ross: Potrivit ultimelor date, s-au distrus mai bine de 8 hectare de pământ și au fost ucise peste un miliard de animale. Va fi nevoie de decenii pentru ca acea regiune să-și revină.

Charlene Aaron: Acesta este motivul pentru care ploile aduc puțină alinare. Pompierii din regiune au filmat momentele de bucurie în timp ce ploile torențiale au căzut peste zonele devastate de incendii. Creștinii din Australia cheamă America și lumea întreagă la rugăciune.

Luke Gibbons, voluntar: America, Australia are nevoie de rugăciunile tale, chiar acum deoarece am văzut multe miracole care au avut loc în urma rugăciunilor în ultimele săptămâni. Pompierii spun că vă mulțumesc mult pentru acele rugăciuni. Rugați-vă pentru Australia, rugați-vă pentru ca aceste incendii de vegetație să se stingă.

Charlene Aaron: Potrivit oficialităților, nu se va cunoaște volumul daunelor cauzate de incendiile de vegetație până când flăcările nu se vor stinge. Până în prezent, este nevoie de mai bine de un miliard de dolari pentru reconstrucție.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 809 - ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri