Donează     Rugăciune       TV LIVE                      
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Crestinii din nord-estul Siriei se tem de un nou genocid

Adaugat la :  14.03.2019
Vizualizari :  92
+ Add To

Sute de luptatori ai Statului Islamic renunta la luptele din Siria. Ei parasesc satul Baghouz unde au rezistat pana la capat. Aceasta este ultima batalie pentru a pune capat califatului islamic, dar crestinii din regiune se tem ca viitorul le rezerva si mai multa teroare. Chris Mitchell vine cu detalii din Siria.

Chris Mitchell: Din cauza retragerii trupelor SUA, crestinii din nord-estul Siriei ne-au spus ca viitorul lor a ajuns intr-un moment de cumpana. Regiunea este in pragul izbucnirii haosului si oamenii se tem de un nou genocid. Acum cativa ani, regiunea a fost devastata de genocidul comis de Statul Islamic. Acum, crestinii se tem de o alta posibila apocalipsa, inconjurati de dusmani. Turcia reprezinta cel mai important motiv de ingrijorare.

Sanharib Barson: Erdogan a amenintat aceasta regiune spunand ca vrea sa ia locul Americii, iar noi ne simtim in pericol din cauza acestei lacune. Daca locul SUA va fi luat de o tara din aceasta regiune sau de o alta putere, atunci oamenii vor fi in pericol, mai ales crestinii.

Chris Mitchell: Oamenii din nord-estul Siriei se tem de Turcia din cauza celor intamplate anul trecut in nord-vestul Siriei: invazia turca a orasului Afrin. In ianuarie 2018, armata turca impreuna cu militia islamica numita Armata Siriana Libera au luptat pentru a cuceri orasul Afrin. Charmaine Hedding de la Shai Fund vorbeste despre obiectivele turcilor.

Charmaine Hedding: Ei au declarat ca vor sa scape de oamenii din aceasta regiune si sa aduca alti oameni din Siria. Acesta e un transfer de populatie.

Chris Mitchell: Pentru a afla mai multe informatii despre batalia pentru Afrin, am venit in orasul Kobani, la aceasta biserica evanghelica. Anul trecut, crestinii au fugit din Afrin in timpul operatiunii militare turce de a cuceri orasul. Unii au venit aici, in Kobani pentru refugiu, siguranta si un loc unde sa se inchine. Zani este pastorul acestei biserici. El si sotia sa, Chinar, au fugit din Afrin.

Pastorul Zani: Au furat absolut tot din biserica. Asa se comporta teroristii. Apoi au dat foc bisericii.

Chris Mitchell: Soldatii islamici care s-au aliat cu Turcia l-au ucis pe copilul verisorului lui Chinar.

Chinar: Un grup de oameni inarmati au venit in cartierul nostru sa fure. Verisorul meu i-a vazut si i-a luat la intrebari. Acestia l-au atacat pe verisorul meu, au intrat in casa lui si i-au ucis fiul.

Chris Mitchell: Erdogan, presedintele Turciei, a amenintat partea de nord-est a Siriei cu o operatiune militara asemanatoare. Cand Chinar a auzit despre decizia presedintelui Trump, s-a pus sa se roage.

Chinar: In fiecare zi am plans si ne-am rugat Domnului ca sa nu patim ca cei din Afrin.

Chris Mitchell: Decizia presedintelui Trump i-a surprins.

Chinar: Il iubim pe presedintele american. Am spus ca este credincios si ca se roaga, insa am ramas surprinsa. De ce vrea presedintele Trump sa retraga trupele americane de aici? Nu se gandeste la biserica sau nu stie ca aici traiesc credinciosi?

Chris Mitchell: In nord-estul Siriei sunt aproximativ 100.000 de crestini si se tem de un genocid. Trump a incetinit ritmul retragerii trupelor SUA, insa crestinii de aici se roaga pentru mult mai mult.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. Ciclonul tropical devastator din sudul Africii, cel mai violent din ultimul deceniu, a omorat cel puţin 64 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 14

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Spot video: revista Alfa Omega TV Magazin „Crestinul si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Deseori va spuneam de tehnologia israeliana de varf si ca lor li se mai spune natiunea start-up. Mare parte din acea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

O familie de crestini irakieni de noua membri a fugit de SI si a gasit refugiu in Iordania, insa le era frig si erau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sute de luptatori ai Statului Islamic renunta la luptele din Siria. Ei parasesc satul Baghouz unde au rezistat pana la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 92

Mii de civili parasesc zonele de razboi din zona satului Baghouz. Acolo sunt intampinati de voluntari cu un grup...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 69

In Africa, medicul misionar Rick Sacra si-a pus viata in pericol pentru a ajuta oamenii din Liberia. El a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Biserica Metodista Unita a votat recent pentru o abordare traditionala a casatoriei. Biserica a mai decis sa nu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 119

Ganditi-va la urmatorul lucru: Daca biserica voastra ar disparea, ar observa tinerii din comunitate absenta ei? Poate...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Barbatul nigerian care a fost arestat saptamana trecuta pe o strada din Londra pentru ca a predicat Evanghelia a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 26
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.