Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Crestinii din Siria sunt in pericol

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Deoarece administratia Trump nu a renuntat la planul de a retrage trupele SUA din Siria, lumea priveste spre Turcia. Aliatul NATO al Americii asteapta cu nerabdare sa curete statul vecin de luptatorii kurzi. SUA insa, doreste sa protejeze kurzii. Crestinii se tem de o invazie a Turciei si de consecintele acesteia dupa ce trupele SUA vor parasi regiunea. Jennifer Wishon vine cu detalii.

Jennifer Wishon: Pentru presedintele Donald Trump, retragerea trupelor SUA din Siria se potriveste cu sloganul sau privind politica externa: „America pe primul loc”.

Donald Trump: Nu vreau sa ramanem vesnic in Siria. Nu gasesti altceva acolo decat nisip si moarte.

Jennifer Wishon: In timp ce SUA se pregateste sa se retraga, crestinii din Siria se tem ca vor fi stersi de pe fata pamantului, deoarece Turcia vede o posibilitate de a-si vana dusmanul, natiunea kurda. Intr-o scrisoare deschisa adresata lumii, un crestin sirian scrie ca „100.000 de sirieni si alti crestini vor fi ucisi sau deportati in cazul unei invazii a Turciei. Jihadistii turci au vanat crestinii si yaziditii din Aftin, in nord-vestul Siriei. Si acum vor proceda la fel, insa actiunea va lua o amploare mai mare.” Ei se refera la operatiunea transfrontaliera in orasul kurd Afrin lansata de Turcia in martie. Nu este vorba doar de armata turca. Crestinii se tem de agentii islamisti turci care ii respecta doar pe islamisti. Aykan Erdemir este un fost parlamentar turc si membru al organizatiei „Defence for Democracies”.

Aykan Erdemir: Jihadistii islamici se intorc si oprima minoritatile religioase, ii ucid, distrug biserici. Este vorba de nimicirea unui stil de viata antic, despre distrugerea crestinismului in leaganul sau, despre distrugerea yazidismului in tara natala.

Jennifer Wishon: Este interesant, pentru ca luna trecuta s-a votat o lege conform careia: „Departamentul de Stat va identifica orice pericol de persecutie, de genocid, de crima impotriva umanitatii si de crime de razboi impotriva membrilor minoritatilor religioase si etnice din Irak si Siria.” Retragerea trupelor SUA si pericolele de care ati vorbit, sunt in contradictoriu cu aceasta lege?

Aykan Erdemir: Trimitem semnale mixte, cu siguranta.

Jennifer Wishon: Turcia nu are o reputatie buna privind respectarea libertatii religioase. Recent, SUA a afirmat despre Turcia ca este o tara care da motive de ingrijorare legate de permiterea crestinilor si a altor minoritati religioase de a-si practica credinta. Insa, presedintele Trump a decis sa retraga trupele SUA.

Jennifer Wishon: Care este solutia? Ce se poate face?

Aykan Erdemir: In Orientul Mijlociu, odata ce se creeaza un vid, apare Iranul, jihadistii suniti si patronii lor si Rusia.

Jennifer Wishon: O optiune ar fi ca SUA sa recunoasca Kurdistanul ca tara. Insa, ca totul in Orientul Mijlociu, Erdemir spune ca aceasta e o problema complicata deoarece un numar mare de kurzi traiesc in mai multe tari, printre care se afla si Iranul. In prezent, se pare ca politica SUA pune in pericol 2.000 de ani de traditie si istorie crestina.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 757 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Aproape 250 de noi imigranti si-au vazut visul implinit cand au ajuns in Israel si multi vad sosirea lor ca fiind...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Deseori, mass-media si politicienii portretizeaza conflictul dintre Israel si palestinieni in termeni de lupta, ura,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Marea Moarta e o minune naturala care, de fapt, aduce viata, dar aceasta perla unica e in pericol de a seca. In urma...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 20

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a sustinut decizia guvernului sau de a interzice accesul in Israel in cazul lui...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

L-am intrebat pe liderul McCarthy ce crede despre cresterea antisemitismului. Domnule McCarthy, multumim ca sunteti...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Potrivit ultimului recensamant, cel din 2011, in judetul Neamt, 6.700 persoane s-au declarat de etnie roma. In schimb,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Potrivit unor arheologi israelieni, s-a gasit orasul natal al celor doi ucenici ai lui Isus, Petru si Andrei, in satul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 139

Raspandirea crestinismului in Iran a dus la o persecutie intensa. Liderii din SUA au cerut regimului islamic sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 139

S-a spus despre el ca este Billy Graham al Americii Latine. Un film care prezinta viata si mostenirea evanghelistului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 120

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.