Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Crestinii iau luat apararea refugiatilor

Adaugat la :  4.10.2018
Vizualizari :  1
+ Add To

Un grup de lideri crestini evanghelici pune presiuni asupra administratiei Trump sa creasca numarul refugiatilor primiti de Statele Unite. Aceasta actiune a urmat dupa ce guvernul american a anuntat reducerea in mod dramatic a refugiatilor admisi in tara. Heather Sells de la CBN vine cu detalii.

Secretatrul de Stat Mike Pompeo a anuntat ca de anul viitor se va reduce numarul refugiatilor primiti in SUA cu 15 000 de oameni. Asta inseamna ca numarul celor acceptati ar ajunge doar la 30 000, aceasta fiind cea mai mica cifra din 1980 cand Congresul a votat Legea refugiatilor. Lideri apartinand coalitiei Evangelical Immigration Table cer administratiei Trump sa accepte mai multi refugiati. Ei vor sa ajunga la cifra de 75 000, respectand traditia din Statele Unite de la inceputul anilor 2000.

Jenny Yang: Din 1980, atat administratiile republicanilor cat si ale democratilor au acceptat refugiati in numar mare.

Conform acestor lideri crestini, SUA nu numai ca nu mai respecta traditia, dar isi retrage ajutorul atunci cand nevoia este cea mai mare.

Jenny Yang: Este ingrijoratoare reducerea numarului de refugiati la 30 000. In prezent ne confruntam cu cea mai mare criza de refugiati pe plan global de la cel De-al Doilea Razboi Mondial.

In intreaga lume sunt 25 de milioane de refugiati, multi din Siria, care incearca sa fuga de pericolul care ii ameninta in tara lor natala. Sustinatorii refugiatilor spun ca ii surprinde decizia recenta de a reduce numarul celor acceptati in SUA deoarece pe langa apararea drepturilor refugiatilor internationali, insusi presedintele Trump a promis ca va ajuta crestinii persecutati.

David Brody: In ce priveste crestinii persecutati, ei reprezinta o prioritate pentru dumneavoastra.

Donald Trump: Da. Au fost tratati cu multa cruzime.

Conform cifrelor publicate de Departamentul de Stat, numarul refugiatilor acceptati a scazut in ultimii doi ani, dar s-a redus si numarul refugiatilor crestini acceptati in SUA. Insa, adiminstratia Trump spune ca acceptarea refugiatilor in America nu este singurul mod de a-i ajuta. Cateodata, este mai usor si mai economic sa fie sprijiniti in regiunea lor. Presedintele a apreciat acest fapt in discursul sau, zilele trecute la Natiunile Unite.

Donald Trump: Metoda cea mai favorabila este de a plasa refugiatii cat mai aproape de casele lor pentru a facilita o eventuala intoarcere a lor si pentru a-i ajuta in procesul de reconstruire.

Wendy Griffith: Heather, exista vreo posibilitate de negociere cu privire le aceasta cifra?

Heather Sells: Acum vreo doua saptamani ni s-a spus ca da. Recent, au ezitat. Unul dintre motive este faptul ca presedintele trebuie sa se consulte cu Congresul, mai precis cu Comisia Juridica a Senatului care, asa cum stii, mai are si alte subiecte de discutat.

Wendy Griffith: Dupa parerea ta, care este scopul administratiei in a reduce numarul refugiatilor acceptati in Statele Unite?

Heather Sells: Ei au afirmat ca solutia cea mai buna este de a plasa refugiatii in regiunea lor si nu de a-i aduce in Statele Unite. Aceasta metoda este si mai economica. Insa, acum un an si jumatate, presedintele i-a spus lui David Brody ca acceptarea refugiatilor crestini in Statele Unite va reprezenta o prioritate pentru el. In cadrul administratiei are loc o dezbatere privind solutia cea mai buna.

Wendy Griffith: Este oare vorba despre trierea refugiatilor…

Heather Sells: In cadrul administratiei exista o voce care spune ca interesele Americii trebuie sa aiba prioritate. Ei nu vor sa isi faca griji cu privire la cine intra in Statele Unite si astfel au decis sa scada numarul refugiatilor acceptati. In acelasi timp, administratia Trump trebuie sa gaseasca un raspuns pentru refugiati, pentru cei care sunt persecutati din cauza credintei lor. Reducerea numarului de refugiati acceptati in America la un numar atat de mic reprezinta o schimbare fata de anii in care am primit asa de multi refugiati.

Wendy Griffith: Cum ramane cu refugiatii persecutati in tara lor si care, daca raman acolo, s-ar putea sa fie condamnati la moarte? Ei cum vor fi afectati de aceasta decizie?

Heather Sells: Ei nu vor reusi sa intre asa de usor in Statele Unite din moment ce numarul maxim de refugiati acceptati este de 30 000. Aceasta decizie ne-a surprins avand in vedere ca administratia Trump a promovat libertatea religioasa internationala.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 742 - octombrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. In SUA va fi creat cel mai puternic supercomputer capabil de 1 cvintilion de calcule pe secunda SUA colaboreaza cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Mai multe informatii:...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 25 de ani, Alfa Omega TV distribuie programe catre staţiile regionale şi locale de televiziune. Este unul dintre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Anunţul preşedintelui Donald Trump referitor la retragerea trupelor americane din nord-estul Siriei a produs...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

O tara musulmana primeste o delegatie de crestini evanghelici. Azerbaidjanul a invitat recent mai bine de 12 pastori...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Joel Rosenberg este un crestin evanghelic care traieste in Israel. In ultimii doi ani, el a contribuit in mod activ la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Doi studenti au creat o Biblie pentru mileniali si de catre mileniali. Cei doi slujesc in cadrul lucrarii Intervarsity...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In aceasta luna se va lansa o noua emisiune care combina pasiunea pentru masini si dragostea pentru Hristos....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Se intensifica persecutarea crestinilor si a bisericilor crestine. La sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

India se confrunta cu o crestere dramatica a persecutarii crestinilor. Potrivit datelor recente ale grupurilor care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.