Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Creștinii persecutați în Emiratele Arabe Unite și Bahrain Știre Alfa Omega Mapamond creștin 845

Adaugat la :  23.09.2020

În Emiratele Arabe Unite și Bahrain majoritatea populației este musulmană, iar oamenii de alte credințe nu au parte de aceleași drepturi. Organizația The Voice of the Martyrs susține creștinii persecutați din întreaga lume. În cadrul emsiunii sale ”Global Lane”, Gary Lane de la CBN a stat de vorbă cu reprezentantul asociației, Todd Nettleton despre modul în care sunt tratați creștinii în acele țări.


Gary Lane, reporter CBN: Bine, Todd. A avut loc o întrunire istorică. S-a ajuns la un acord care este o veste bună pentru Israel. Spune-ne ce se întâmplă cu creștinii din țările din zona Golfului Persic, mai întâi în Emiratele Arabe Unite. Care e soarta creștinilor din acea țară?


Tod Nettleton, The Voice of the Martyrs: Așa este, veștile sunt bune. În calitate de creștini, ne rugăm pentru pacea Ierusalimului. Astfel, celebrăm acest acord. Însă, așa cum spui, creștinii din Emiratele Arabe Unite se confruntă cu persecuția, mai ales cei care au părăsit islamul. În mod tipic, în Emiratele Arabe Unite, nu este guvernul cel care persecută. Poliția nu vine să bată la ușa lor. În mod tipic, membrii familiei care apără onoarea familiei musulmane sunt cei care îi repudiază pe cei care părăsesc islamul.


Gary Lane: Care este situația în Bahrain? Este similară? Șitu că au o populație musulmană șiită numeroasă.


Tod Nettleton: Situația din Bahrain este similară. În mod tipic, persecuția începe în cadrul familiei. Este, din nou, o chestiune de onoare. Dacă cineva din familie devine creștin, acea persoană a pângărit familia, deoarece familia se consideră musulmană și nu recunoaște prezența creștinilor. Astfel tatăl tău, fratele tău mai mare, cineva din familie, îți poate spune că nu poți să te convertești.


Gary Lane: Au loc ceva schimbări încurajatoare pentru creștini în vreuna dintre aceste țări?


Tod Nettleton: Au loc câteva schimbări încurajatoare. Așa cum ai spus, guvernul din ambele țări refuză să vadă situația în care familia rezolvă ceea ce ei numesc „o problemă de familie”. Guvernul nu aplică legea, ei nu se preocupă de acele atacuri, însă au loc niște schimbări încurajatoare. Mai ales în Bahrain, unde cetățenii saudiți pot veni fără restricții, fără viză. Astfel, este ușor pentru ei să viziteze Bahrainul. În ambele locuri se vestește Evanghelia. Însă, așa cum am mai spus, mai ales convertiții foști musulmani sunt cei care plătesc prețul deoarece Îl urmează pe Hristos.


Gary Lane: Este vorba de o lucrare dificilă, care are loc în parte online.


Tod Nettleton: Lucrarea se desfășoară mult online. Ei trebuie să fie foarte atenți la modul în care lucrează organizațiile. Multe activități creștine care se desfășoară în mod deschis au loc în rândul imigranților, în rândul oamenilor din alte părți ale lumii care lucrează în țară. Pentru autorități este în regulă dacă ei sunt creștini. Dacă cineva vine din Filipine, e în regulă dacă e creștin. Problema e slujirea în rândul localnicilor și încurajarea musulmanulor de a auzi despre Isus Hristos.


Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.


Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 845, difuzată în septembrie 2020.


Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.