Crimele continuă nord-estul Siriei

Adaugat la :  14.11.2019

Cu câteva zile înainte de întâlnirea de la Casa Albă cu președintele Trump, președintele Turciei a declarat că trupele sale vor contiuna asaltul în partea de nord-est a Siriei. În urma veștilor despre epurare etnică și despre crime de război, unii numesc acea parte „zona morții”. Așa cum vă va spune Chris Mitchell, legiuitorii din America cer explicații Truciei în ce privește inviazia inițiată de Recep Erdoğan.

Chris Mitchell, șeful biroului de știri CBN din Orientul Mijlociu: Dave Eubank de la Free Burma Rangers rămâne pe linia de front. El a povestit echipei de știri CBN despre ce a văzut și ce a auzit.

Dave Eubank, președintele misiunii Free Burma Rangers: Luptele au loc în mod constant de la începutul invaziei. Focurile nu au încetat nici măcar o zi. Au loc atacuri aeriene cu drone, cu artilerie. Tancurile Turciei au lansat atacuri și împotriva noastră.

Chris Mitchell: El spune că forțele Statelor Unite au lăsat în urma lor un vid pe câmpul de luptă.

Dave Eubank: După ce am plecat, au venit armata Turciei și Armata Siriană Liberă, majoritatea luptătorilor fiind jihadiști. 300.000 de oameni au părăsit zona deoarece viețile lor erau în pericol. Are loc o epurare etnică masivă, iar America participă la această faptă. Nu se poate vorbi de genocid, deoarece nimeni nu a rămas ca să fie ucis.

Chris Mitchell: Eubank a privit cum armata NATO a Turciei lucrează cot la cot cu teroriștii.

Dave Eubank: Armata Siriană Liberă este o forță malefică ce răspândește teroare. I-am văzut cum au mutilat fete, au torturat civili, strigă „Allahu Akbar”, așa cum strigau și cei din Statul Islamic. Este vorba de o forță malefică folosită de Erdoğan pentru a tortura localnicii. Ei trebuie opriți.

Chris Mitchell: Îi acuză de crime de război.

Dave Eubank: Da, ei ucid prizonieri, ucid civili, scot oamenii din casele lor, îi torturează.

Chris Mitchell: Un înalt diplomat susține asta. El a scris în această notă internă, citez: „Operațiunile militare ale Turciei din nord-estul Siriei sunt conduse de grupări islamiste înarmate și sunt finanțate de Turcia... acestea se pot numi doar crime de război și epurare etnică.” La Capitoliu, cinci senatori din Statele Unite vor răspunsuri directe de la secretarul de stat Mike Pompeo. În această scrisoare, ei îi cer lui Pompeo, să recunoască dacă e adevărat că „Turcia și forțele susținute de Turcia își desfășoară activitatea dincolo de „zona sigură.” Mai cer ca „administrația să ia măsuri imediate împotriva Turciei dacă aceste rapoarte sunt adevărate.”

Juliana Taimoorazy, Proiectul Philos, partener : Erdoğan este un adept al Imperiului Otoman. El vrea să își extindă imperiul.

Chris Mitchell: Juliana Taimoorazy este o asiriană creștină care consideră că istoria se repetă în așa-numita „zonă sigură” a lui Erdoğan.

Juliana Taimoorazy: Sper că Statele Unite și restul lumii nu vor ceda revendicărilor lui Erdoğan legate de „zona sigură” și de expansiune. Trebuie să analizăm evenimentele istorice. Trebuie să vedem ce a făcut Imperiul Otoman cu comunitatea creștină din regiune, în Mesopotamia și să îl oprim din timp. Ei vor să distrugă totul, vor să islamizeze întreaga comunitate creștină care, apoi, să aparțină Turciei.

Chris Mitchell: Taimoorazy consideră că invazia Turciei este încă o mare lovitură pentru comunitatea creștină din Orientul Mijlociu.

Juliana Taimoorazy: Numărul creștinilor în regiune a scăzut dramatic și acest fapt ar trebui să îi șocheze pe occidentali. Odată ce leagănul creștinismului se golește și toată lumea migrează spre Occident, iată ce se va întâmpla. În primul rând, se va intensifica activitatea radicalismului islamic deoarece nu există o zonă tampon între orientul islamic și occidentul creștin. În al doilea rând, civilizațiile antice, ca cea asiriană, vo aparține Occidentului, și nu vom mai face parte din Orientul Mijlociu care este leagănul civilizației și leagănul creștinismului.

Chris Mitchell: După mai bine de 40 de zile de lupte, Operațiunea „Izvorul Păcii” a Turciei a schimbat înfățișarea regiunii. Sute de oameni au murit, mii de oameni au fost răniți și sute de mii de oameni au fost transferați.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 800 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri