Criza COVID din India

Adaugat la :  7.05.2021

Coronavirusul devastează India. De la orașele cu o populație densă, ca Delhi, până la localitățile rurale, pandemia afectează zilnic mai bine de 100.000 de oameni. Statele Unite, împreună cu zeci de alte țări, trimit echipamente medicale pentru a ajuta la combaterea crizei. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

George Thomas, reporter: La Aeroportul Internațional din New Delhi, avioane de tip cargo din Rusia și Regatul Unit, încărcate cu echipamente medicale de mare necesitate, au ajuns în țară, în timp ce India a atins un alt record de cazuri de infectări, mai bine de 379.000, cel mai mare număr de noi cazuri din lume într-o singură zi.

Dr. Shaarang Sachdev: În prezent, situația este critică. Aceasta este cea mai gravă pandemie pe care am trăit-o vreodată.

George Thomas: Cel puțin 200.000 de oameni au murit până acum, deși potrivit experților, numărul decedaților poate fi mai mare. Sistemul de sănătate din India este pe cale să se prăbușească, în timp ce virusul continuă să devasteze orașe ca Delhi și Mumbai, și numeroase localități din zona rurală.

Jeffrey Gettleman: Sistemul de sănătate s-a prăbușit. Spitalele și-au închis porțile. Mai au doar puțin oxigen medical. Nu mai sunt ventilatoare libere. Avem doar puține medicamente. Iar numărul oamenilor care au nevoie de ajutor este foarte mare.

George Thomas: Spiritele se încing în această piață din New Delhi în timp ce sute de oameni se tocmesc în privința prețului oxigenului. Cum spitalele nu mai au rezerve, a apărut piața neagră de oxigen în întreaga țară.

Bărbat: Nu se poate cumpăra oxigen la magazin. Nu e oxigen. Nici spitalele nu mai au oxigen.

George Thomas: Odată cu creșterea semnificativă a numărului decedaților, astfel de crematorii fac față cu greu trupurilor neînsufețite care se adună.

Bărbat: Sunt mulți decedați care sunt aduși aici. Sunt cel puțin 250 până la 300 de decedați care sunt aduși aici zilnic. Îi putem vedea.

George Thomas: Când crematoriile instituțiilor nu mai fac față, apar crematoriile improvizate. În acest parc în Bengaluru, una dintre capitalele informaticii de o importanță majoră pentru India, șiruri de ambulanțe așteaptă să lase victimele care au murit din cauza COVID.

Jeffrey Gettlemen: Ei înființează noi locuri lângă crematoriile oficiale, în locuri goale, în parcări și în parcuri și dau foc la zeci de trupuri neînsuflețite în același timp.

George Thomas: Președintele Indiei, Narendra Modi este criticat pentru modul în care a gestionat pandemia și vaccinarea. India este cea mai mare producătoare de vaccinuri din lume, însă doar 2 la sută din populația de 1,3 miliarde de oameni a fost vaccinată cu ambele doze. Deoarece crește numărul decedaților pe zi ce trece, Statele Unite, împreună cu alte 40 de țări trimit echipamente de protecție și alte echipamente medicale pentru a lupta împotriva acestei crize devastatoare.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 877, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională