Criza umanitară din Yemen și ce se poate face pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo

Adaugat la :  5.04.2021

În Yemen, o criză umanitară se înrăutățește în timp ce puterile regionale discută cum ar putea stinge conflictul. Luptele din Peninsula Arabică continuă să se întețească, deși Riad oferă un stimulent încercând să oprească luptele, inclusiv un armistițiu de încetare a focului la nivel național între rebelii Houthi sprijiniți de Iran și guvernul din Yemen.

Luptele forțează sute de mii de oameni să își părăsească locuințele, mulți dintre cei strămutați nu au alimente, apă și nu pot să-și procure cele necesare zilnic din cauza luptelor.

George Thomas, corespondentul senior internațional al CBN, a discutat cu șeful Programului Alimentar Mondial, care i-a spus că milioane de oameni ar putea ajunge în situație de risc în următoarele luni.

George Thomas: Ați descris ceea ce se întâmplă astăzi în Yemen ca fiind dezastruos. Tocmai v-ați întors din țară. Spuneți-ne care este situația de acolo.

David Beasley: George, este o catastrofă. Sunt șase ani de război care au distrus victime inocente. A fost atroce pur și simplu. Este greu de crezut că se poate întâmpla așa ceva în lumea modernă de astăzi.

George Thomas: Ce înseamnă mai exact ce spuneați, că situația este provocată complet de oameni?

David Beasley: Nu este un dezastru natural, ci un conflict cum nu se putea mai rău. După șase ani de război, vorbim de o națiune de 29-30 de milioane de oameni, dintre care 16 milioane nu știu dacă vor mai avea de mâncare. Noi reușim să hrănim cam 13 milioane de oameni, dintre care 5 milioane sunt în prag de foamete și nu știu cum vor supraviețui. Avem nevoie de cam 160 milioane de dolari pe lună doar cât să evităm foametea. În acest moment fondurile noastre și combustibilul nostru sunt pe terminate.

George Thomas: Secretarul general al ONU spunea recent că dacă nu hrănim oamenii, vom hrăni conflicte. Spuneți-ne puțin despre legătura dintre cele două.

David Beasley: Putem să facem să înceteze foametea din toată lumea, nu am niciun dubiu. Dacă e să ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii ani, în urmă cu patru ani aveam 80 milioane de oameni aflați în pragul foametei. Înainte de COVID, numărul a crescut de la 80 la 135 milioane. După COVID, acel număr a ajuns la 270 milioane. Creșterea acestor cifre a fost cauzată de conflictele pornite de oameni și acum împreună cu COVID-ul, există o pandemie de foame, foamete de proporții biblice în mai multe locuri, cum este cea din Yemen. Dacă nu facem ceva în această privință, putem avea cel puțin una din aceste trei consecințe. Vom avea foamete, destabilizarea națiunilor și migrație în masă. Pentru foamete există o soluție simplă: hrana. Isus a spus: Când nu ați făcut aceste lucruri unora din cei mai neînsemnați frați ai Mei, Mie nu mi le-ați făcut. Niciodată nu am apreciat imensitatea acestor cuvinte în ce privește dragostea pentru aproape, până ce am călătorit prin națiuni și am văzut copiii după chipul lui Dumnezeu. Este înfiorător să vezi ce se întâmplă când situațiile sunt în primul rând cauzate de oameni și avem o soluție. Cu atâta bogăție, cu toate succesele oamenilor de afaceri, cu atâția bărbați și femei în toată lumea, trebuie să ne iubim aproapele și aceasta este o vreme în care să dovedim acea credință. Indiferent unde vă aflați, puteți astăzi să faceți ceva semnificativ pentru lume.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 372, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.