Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Cultura mortii in Belgia

Adaugat la :  18.04.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Cand Belgia a legalizat eutanasia, criticii au spus ca tara a pasit pe un drum periculos. Acum, se pare ca tara europeana a ajuns intr-o situatie insolubila. Asa cum ne va spune Dale Hurd din Bruxelles, etica medicala a fost preluata de cultura mortii.

Dale Hurd: Belgia a fost cunoscuta pentru prajituri gofrate si pentru ciocolata. Acum, a devenit faimoasa pentru altceva. Belgia a votat cea mai liberala lege din lume privind eutanasia. Aici, iti poti pune capat vietii daca spui ca ai probleme fizice sau psihice insuportabile. Copiilor de orice varsta cu boli terminale li se poate administra o injectie letala daca parintii sunt de acord cu dorinta copilului. Mama lui Tom Mortier a fost eutanasiata in 2012 deoarece, desi nu a avut o boala fizica, i s-a spus ca sufera de depresie incurabila.

Tom Mortier: Mamei mele i s-a administrat o injectie letala de catre un oncologist, desi nu avea nicio boala fizica, doar niste probleme psihice.

Dale Hurd: Familia nu a stiut de injectie si a fost anuntata abia la o zi dupa moartea femeii.

Tom Mortier: Mama mea a avut cateva probleme psihice. S-a luptat cu depresia toata viata. A fost tratata ani de zile de un psihiatru si am pierdut legatura cu ea. Dupa un an, i s-a administrat o injectie letala.

Chuck Holton: Mortier a depus o plangere la comisia medicala si la procuratura, dar a fost respinsa. Cu ajutorul organizatiei Alianta pentru Apararea Libertatilor, Mortier a apelat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului care este dispusa sa il asculte. Avocatul sau este Robert Clark.

Robert Clark: O femeie sanatoasa din punct de vedere fizic, care s-a luptat cu depresia toata viata si care a avut zile bune si zile rele, cum poate fi eutanasiata intr-o tara occidentala democratica fara ca familia sa fie instiintata?

Dale Hurd: Ce face ca acest caz sa fie si mai alarmant este faptul ca medicul care a eutanasiat femeia este membru al organului guvenamental care supravegheaza legea eutanasiei. Medicul este Wims Distelmans, pe care multi l-au comparat cu raposatul Dr. Jack Kevorkian, si care a condus o vizita despre eutanasie la Auschwitz, denumita „Moarte demna”. Distelmans este vicepresedintele comisiei de eutanasiere din Belgia.

Robert Clark: Exista un conflict de interes semnficativ unde cineva este judecator si calau in propriile cazuri.

Dale Hurd: Cand comisia lui Distelmans nu a luat masuri in cazul unei femei cu dementa care a fost eutanasiata fara sa fi cerut asta, un medic a demisionat din comitet deoarece a spus ca nu vrea sa faca parte din „comiteul care violeaza legea in mod deliberat.”

Robert Clark: Aceasta comisie a revizuit mai bine de 13.000 de cazuri de eutanasiere. Din acele 13.000 de cazuri cunosc un caz care este cercetat de procurori.

Dale Hurd: Deoarece precautiile etice au esuat in Belgia, potrivit unora omorurile fac acum parte din ingrijirea medicala.

Benoit Beuselinck: Am inceput sa oferim alternativa mortii chiar si in cazurile in care bolnavul nu sufera de o boala terminala. Aceasta este o problema. Am auzit ca unora li s-a oferit optiunea de a fi eutanasiati, desi ei nici nu se gandeau la asta.

Robert Clark: Criteriile pentru care cineva poate fi eutanasiat devin tot mai multe. Recent, au fost eutanasiati copii de 17, 11 si 9 ani.

Theo Boer: Datorita cresterii ofertei pentru eutanasiere, creste si cererea. Pentru un numar tot mai mare de oameni eutanasia devine o modalitate implicta de a muri.

Robert Clark: Cand o persoana spune ca vrea sa moara, se afla la marginea prapastiei, statul o impinge in prapastie in loc sa o ajute.

Dale Hurd: Clark spune ca Belgia este povestea suprema cu subiect moralizator pentru orice tara care vrea sa legalizeze eutanasia.

Robert Clark: Cred ca trebuie sa ne intrebam daca aceasta este societatea in care vrem sa traim sau vrem sa traim intr-o societate in care legile spun ca viata vulnerabila trebuie protejata si ca fiecare viata, indiferent de stadiul in care se afla, indiferent de sanatatea oamenilor, are demintate si valoare.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 770 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Dupa saptamani de ingrijorari cu privire la o posibila invazie turca asupra noii democratii din Siria, negociatorii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Golful Persic si Irakul sunt doua puncte de conflict intr-o confruntare geopolitica ce implica SUA, Israelul, Iranul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Aici, in Israel, premierul israelian Benjamin Netanyahu a denuntat uciderea de catre un terorist a lui Dvir Sorek, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum, organizatiile evreiesti din lume s-au adunat recent in New York pentru a discuta ce se poate face in privinta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Avem rachete, bombe incendiare si tuneluri de-a lungul granitei. Aceste imagini sunt ceea ce mare parte a lumii stie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Dupa cum ati vazut, viata la granita cu Gaza e dura, insa locuitorii nu sunt pe cale sa plece nicaieri. Au ei sperante...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.