Cum ar arăta Orientul Mijlociu sub președinția Biden? Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  20.11.2020

Cu alegerile prezidențiale încă în cumpănă, una din consecințele majore ar fi politica SUA din Orientul Mijlociu. Iată două rapoarte legat de posibila relație a unei administrații Biden cu Iranul și cu palestinienii.

Premierul israelian Netanyahu și președintele Reuven Rivlin l-au felicitat pe Joe Biden după discursul său victorios. În timp ce rezultatele finale s-ar putea să rămână nedecise în tribunale vreme de săptămâni de zile, liderii israelieni analizează o diferență majoră de politică externă între cea a președintelui Trump și o posibilă administrație Biden. „Principala îngrijorare pentru noi o reprezintă problema Iranului. Fostul vicepreședinte Biden a spus foarte clar că vrea să revină la acordul nuclear JCPOA cu iranienii. Noi știm cum sunt iranienii, ei vor juca jocurile lor, vor continua cu înșelăciunea și minciunile și până la urmă se ajunge din nou la același acord. Administrația Obama a făurit acest acord în 2015, iar președintele Trump l-a anulat în 2018. Fostul vicepreședinte Biden și senatorul Kamala Harris sunt dornici să reînnoiască acordul. Pe site-ul lor scrie: Dacă Teheranul revine în parametrii acordului, președintele Biden va reînnoi acordul, într-o diplomație pragmatică și hotărâtă, împreună cu susținerea din partea aliaților noștri pentru a întări și a extinde acest acord.

Știrile CBN a contactat campania lui Biden, întrebând dacă au apărut schimbări, însă până acum nu au răspuns. Dacă SUA va decide să reintre în cadrul acordului JCPOA fără să facă schimbările necesare, vom fi nevoiți să ne regândim abordarea față de cursa nucleară în care este Iranul acum.

Fostul ambasador israelian la ONU, Danny Denon, spunea pentru Știrile CBN ce ar presupune acea recalculare. „O spunem foarte clar. Avem la dispoziție toate opțiunile posibile. Nu vom permite iranienilor să obțină capabilități nucleare și vom face tot ce este necesar în acest sens. Avem mijloacele de intervenție ca să ne asigurăm că nu se va întâmpla, credeți-ne pe cuvânt.”

Emisiunea „Jerusalem DateLine” 354 este difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega