Cum putem să demonstrăm că Biblia e adevărată? Vlad Crîznic

Adaugat la :  5.05.2020

E Biblia un document istoric? De ce aș crede istoria Antichității și Biblia nu?

Noul Testament ne oferă indicații privind istoria, dar scopul Scripturii nu e să fie un document istoric. Nu citim Biblia pentru informații istorice, dar, dacă citim și Biblia și istoria, vedem că cele 2 se suprapun.

Filtrele documentelor istorice: care e numărul de manuscrise pe baza cărora s-a ajuns la forma actuală a Bibliei? Numărul de manuscrise ale Bibliei întrece numărul unor documente care atestă validitatea istoriei Romei, a războaielor galice etc.

Un criteriu de validare a documentelor presupune cercetarea perioadei dintre data scrierii originalului și data primului manuscris. De exemplu, Apocalipsa a fost scrisă în anii 90, iar primul manuscris e datat în anii 140-150. În cazul Războaielor Galice, e o diferență de aproximativ 1000 de ani între data războaielor și data primului manuscris găsit.

Videoclipul face parte din Seminarul „Concepții despre lume și viață”, organizat de Colegiul Biblic „Veritas”. Îl puteți urmări integral aici: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania/11806-timisoara-conferinta-punemanapecarte-17-ianuarie-2020-crede-si-nu-cerceta