Cum să dezvoltăm mentalitatea biblică?

Adaugat la :  23.06.2022

În minutele care ne stau înainte vă invităm să urmăriți un interviu realizat de George Thomas de la CBN cu dr. Cornee Becker, decanul Universității Regent.

George Thomas, reporter CBN: Ni se alătură dr. Cornee Becker, decanul Universității Regent. Vă mulțumesc pentru prezență. George Barna a spus: ”Creștinii mor cu aceeași mentalitate pe care au avut-o la vârsta de 13 ani”. Sunteți de acord cu această afirmație? De ce suntem în această situație?”

Dr. Cornee Becker, decanul Universității Regent: Din nefericire, vedem un eșec în ceea ce privește părtășia în familie, în ce privește abilitatea părinților de a-și împărtăși credința însă, în cele din urmă, nu putem da ceea ce nu avem. Chestiunea formării este de o importanță cheie și sunt de acord cu asta, însă nu ar trebui să fie așa.

George Thomas: Da. Cum ați defini mentalitatea biblică, care se erodează în cultura noastră?

Dr. Cornee Becker: În Vechiul Testament, când Dumnezeu a dat legea, și această viziune a sfințeniei, a afecțiunii, a existat un sumar al legii, prin care ne arăta cum are loc această formare a mentalității biblice, care se numește Șema și care spune: ”Ascultă, Israele”. Asta înseamnă să vă opriți și să ascultați de Dumnezeu, să ascultați de Cuvântul Său și veți afla că Dumnezeu e desăvârșit, e sfânt și Îl veți iubi cu toată inima, cu tot sufletul şi cu tot cugetul vostru. Apoi spune să vorbiți cu copiii voștri când umblați, când stați la masă, și asta lipsește în zilele noastre.

George Thomas: Vorbim despre o transformare radicală. Însă, în mod practic, cum poate un creștin să înceapă să treacă printr-o transformare, pentru ca procesul să prindă rădăcini în inimile noastre?

Dr. Cornee Becker: Fiecare părinte creștin, fiecare individ creștin trebuie să își promită că va petrece timp citind Cuvântul lui Dumnezeu. E vorba de aspectul de a asculta, de a auzi ce are Dumnezeu de spus. Nimic nu ne transformă mai mult decât citirea Cuvântului lui Dumnezeu și rugăciunea, ca răspuns.

George Thomas: Într-o astfel de situație, dacă nu predăm aceste adevăruri biblice copiilor noștri, atunci ce efect va avea acest lucru asupra viitorului Bisericii? Barna a spus că Dumnezeu nu va fi persona non grata în societatea noastră. Însă cum va afecta acest fapt viitorul Bisericii noastre?

Dr. Cornee Becker: E o tendință foarte periculoasă, deoarece credința e mereu la o generație distanță de a fi pierdută, însă avem nevoie de o trezire spirituală și fiecare trezire spirituală a început cu recâștigarea disciplinei părtășiei în familie. Nu putem da ce nu avem. Așadar, când are loc o trezire spirituală a închinării în familie, a rugăciunii în familie, a discuției în familie despre credință, lumea noastră se poate schimba.

George Thomas: Vă mulțumesc, dr. Bekker, pentru părerea dumneavoastră. Vă mulțumec pentru participare, vă doresc o săptămână frumoasă.

Dr. Cornee Becker: Mulțumesc foarte mult.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 936, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.