Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Curtea Supremă din SUA a dat dreptate unui grup de măicuțe Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  15.07.2020

În acest timp, în Statele Unite putem vorbi de două victorii semnificative legate de libertatea religioasă. Curtea Supremă a decis în câteva cazuri privind reglementările guvernamentale și efectul lor asupra grupurilor religioase. Unul dintre cazuri se referă la un grup de călugărițe implicate într-un proces ce durează de șapte ani. Paul Strand de la CBN vine cu detalii de la Curtea Supremă.

Paul Strand: Vorbim despre două victorii importante aici, la Curtea Supremă, aflată în ulitma zi a mandatului său.

Ryan Anderson: Este vorba de o victorie importantă pentru libertatea religioasă, cu o marjă de 7 la 2. Această victorie ar trebui să fie un semnal pentru societate, care să ne îndemne pe toți la protejarea, prețuirea și cultivarea libertății religioase.

Paul Strand: Grupul Becket, un grup de avocați care apără drepturile religioase, a reprezentat un grup de călugărițe de la Micile Surori ale Săracilor în lupta lor împotriva unei legi cunoscute ca Obamacare, care a încălcat dreptul la libertatea de conștiință prin impunerea asigurării medicale pentru serviciile contraceptive.

Maica Loraine Maguire: Am știut imediat că nu putem fi de acord, deoarece astfel, am fi ajuns în contradicție și incompatibilitate cu credințele care stau la baza lucrării și a slujirii noastre.

Adele Keim: Curtea Supremă a declarat în mod răsunător că americanii religioși au dreptul la o protecție deplină asigurată de Constituție și de legile noastre.

Paul Strand: Curtea nu a lăsat nicio urmă de îndoială.

Mark Rienzi: Guvernul federal este obligat să nu critice credința religioasă a Surorilor, să nu spună „surorilor, nu vă îngrijorați” sau să spună că acesta nu ar fi un păcat. Repet, Curtea a respins această mentalitate.

Ryan Anderson: Miza acestor cazuri este dreptul guvernului de a constrânge un individ sau o instituție, în acest caz maicile Bisericii Catolice de la Micile Surori ale Săracilor, să adopte un comportament pe care îl consideră imoral, care găsesc că încalcă porunca pe care au primit-o de la Dumnezeu.

Paul Strand: Curtea Supremă a intervenit declarând: ”Înainte de această luptă continuă, Curtea Supremă a blocat de două ori eforturile foarte rigide și negândite și a apărat liberatea religioasă. Azi, din nou, Curtea Supremă a apărat dreptul la libertatea de conștiință a credincioșilor.” Însă, dacă la Casa Albă se va schimba conducerea, această luptă poate începe din nou.

Prof. Brad Jacob: Dacă democrații vor ajunge la putere la Casa Albă la următoarele alegeri, atunci aceste reglementări se vor schimba pentru a ne reîntoarce la legi asemănătoare adoptate pe vremea administrației Obama, care nu vor permite ca misiunile religioase să fie scutite de legea privind măsurile contraceptive.

Paul Strand: Prin a doua hotărâre judecătorească, Curtea asigură angajatorilor religioși dreptul de a angaja și de a concedia fără intervenția guvernului. Curtea a dat și un răspuns legat de dreptul a doi foști profesori de la o școală catolică de a fi considerați ”preoți” în cazul în care identitatea și misiunea principală a acelei școli este de natură religioasă. Din partea majorității, judecătorul Alito a scris: ”Când o școală care are o misiune religioasă, încredințează învățătorii să dea elevilor școlii o educație religioasă, intervențiile judiciare în acele dispute amenință independența școlii și acționează împotriva Primului Amendament.” Judecătorul Thomas a numit decizia ”un pas în direcția potrivită,” și a mai adăugat că aceasta este ”o chestiune teologică firească și nu poate fi soluționată de judecătorii civile.” Potrivit susținătorilor drepturilor religioase, Curtea Supremă a recunoscut dreptul de a fi scutit de această obligaţie.

Eric Eassbach: Cei care predau la o școală religioasă, sunt scutiți de această obligație. Bisericile, sinagogile și moscheele au dreptul de a controla persoanele care predau credința lor.

Paul Strand: Alții sunt de părere că acest drept deschide porțile spre ”posibilitatea pentru abuz”. Judecătorul Sotomayors-a adresat Judecătorului Ginsberg spunând că abordarea majorității ”nu are bază legală” și ”dă posibilitatea angajatorului de a discrimina particularitățile protejate de lege, chiar și în cazul în care discriminarea nu are legătură cu credințele și practicile religioase ale angajatorului.” Tony Perkins de la Family Research Council spune: ”Decizia privind Primul Amendament sugerează faptul că instituțiile religioase încă mai au dreptul de a conserva și de a promova învățăturile lor biblice în cazul deciziilor de angajare.”

Majoritatea Curții a afirmat că această decizie s-a bazat pe un caz precedent și a confirmat aversiunea Curții Supreme față de riscul unui așa numit ”amestec juduciar” în situațiile de natură religioasă.


Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 835, difuzată în iulie 2020.


Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește noua pagină de Facebook Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.