Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

De ce aș susține Israelul?

Adaugat la :  28.11.2019

Șeful executiv al CBN, Gordon Robertson, a vorbit recent la Conferința Diplomatică a „Jerusalem Post”. Robertson a vorbit despre prima sa vizită în Israel și de ce creștinii cred că e important să stea alături de statul evreiesc.

Gordon Robertson, șef executiv, CBN: Deseori sunt întrebat de ce susțin creștinii evanghelici Israelul și de ce organizația CBN a făcut toate eforturile pentru a susține poporul evreu. Răspunsul e unul personal și practic, deopotrivă.

Aspectul personal începe din 1969, când am venit prima dată în vizită în Israel, împreună cu tatăl meu. Aveam doar 11 ani. Am venit la Ierusalim, am mers la Zidul Plângerii și am văzut lucruri pe care nu le-am mai văzut. Am văzut oameni cu Tora care dansau, am văzut bucuria de pe fețele lor, exuberanța și bucuria de a se putea ruga la Zidul Plângerii pentru prima dată. Rugăciunea generațiilor, „la anul în Ierusalim”, a devenit realitate în acel an în Ierusalim. Pentru mine, aceasta a fost o experiență spirituală profundă și e, cum sunt experiențele spirituale, dificil de explicat.

În viață, sunt lucruri care trebuie experimentate pentru a fi înțelese. Copiii mei am vrut să aibă parte de această experiență așa că am ținut un Bar Mitzvah creștin în familia noastră. Când copiii noștri ajungeau la vârsta de 12 ani, îi luam în Israel să fie botezați în Iordan și apoi mergeam la Zidul Plângerii ca să ne rugăm. Când am mers cu fiul meu Patrick, în timp ce plecam de la Zidul Plângerii, el s-a întors către mine și mi-a zis: „Tată, nu pot să-mi explic, dar mă simt ca acasă.”

Pentru familia noastră, legătura cu Israelul e una profundă, spirituală și de generații.

Pentru creștinii evanghelici, susținerea lor față de Israel e, de asemenea, una personală. Pentru noi, Israelul e dovada că Dumnezeu Își ține legământul. Supraviețuirea poporului evreu e un miracol, iar reîntoarcerea lor în țara și la limba lor străbună e o împlinire a profeției în văzul întregii lumi. Israelul e o lumină a națiunilor și o binecuvântare pentru toate popoarele lumii.

Privitor la aspectul practic, există motive foarte practice pentru susținerea noastră, a creștinilor. Israelul e o sursă minunată de inovații și invenții în tehnologie, medicină, agricultură, procesarea apei, Israelul e lider mondial și lumea așteaptă de la Israel soluții pentru multe dintre problemele din vremea noastră.

Israelul e o insulă a democrației, libertății de conștiință și religioase în mijlocul unei mări a dictaturii, violenței și jihadului. Nicio altă țară din regiune nu stă alături de creștinii care sunt masacrați în Siria și Irak. Nicio altă țară din regiune nu-și ridică glasul și nici nu le oferă ajutor creștinilor care au parte de forme de persecuție dintre cele mai extreme cu putință. Iată care sunt motivele practice.

Creștinii cred că Dumnezeu are un plan imens pentru Israel și că noi suntem privilegiați să fim în generația care vede planul Său în desfășurare. Sunteți o lumină a Neamurilor și mesajul nostru este: străluciți ! Luminați cât puteți de tare ! Ne rugăm pentru pacea voastră și pentru pacea Ierusalimului și întotdeauna vom fi alături de voi.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 305 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.