De ce ascunde Autoritatea Palestiniană rapoartele financiare?

Adaugat la :  17.05.2022

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Autoritatea Palestiniană primește însă sute de milioane de dolari în fiecare an din SUA, Israel și UE. Un grup de supraveghere critică lipsa responsabilității financiare și întreabă de ce nu există indicii în ce privește modul în care ei cheltuiesc acești bani. Aceasta duce la întrebarea dacă nu cumva o parte din bani ajung la teroriști. În ultimii ani, Autoritatea Palestiniană și-a schimbat modul de raportare a contabilității financiare, iar un grup de supraveghere vrea să știe ce încearcă ei să ascundă.

Maurice Hirsch de la organizația Palestinian Media Watch: Ei obișnuiau să publice o parte din rapoartele de cheltuieli, fie lunar, fie anual, însă încetul cu încetul ei au tot rărit publicările privind datele.

Chris Mitchell: După mai multe cercetări, Maurice Hirsch de la organizația Palestinian Media Watch a găsit că Autoritatea Palestiniană nu și-a publicat de patru ani bugetul anual.

Maurice Hirsch: Aceasta înseamnă că nimeni nu știe cum plănuiește Autoritatea Palestiniană să folosească banii pe care îi primește în fiecare an din donațiile internaționale, nici banii israelieni pe care îi primește în urma Acordurilor de la Oslo și nici chiar proprii lor bani. Aproape fiecare țară din lume își publică bugetul. Autoritatea Palestiniană însă, care este atât de dependentă de ajutorul internațional, nu își publică bugetul.

Chris Mitchell: Hirsch mai spune că până și informațiile de contabilitate pe care le-au publicat până acum nu se mai găsesc.

Maurice Hirsch: Când intrați pe site-ul Ministerului Finanțelor Palestiniene, nu puteți accesa niciun detaliu financiar.

Chris Mitchell: Știrile CBN a încercat în mod repetat să ia legătura cu Autoritatea Palestiniană, dar nu a primit niciun răspuns. Încă de la începutul său, din 1994, comunitatea internațională a finanțat mereu Autoritatea Palestiniană. Peste jumătate din bani vin însă din Israel, care provin din taxele plătite de palestinienii care lucrează în Israel. Chiar dacă și AP colectează taxe, celelalte fonduri vin din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite.

Maurice Hirsch: Motivul pentru care ei încearcă să își ascundă finanțele este faptul că organizația Palestinian Media Watch a folosit în mod repetat rapoartele pe care ei le publicau pentru a evidenția că ei răsplătesc teroriștii cu sute de milioane de dolari anual. Chris Mitchell: De aceea, Congresul a adoptat legea Taylor Force în 2018. Taylor Force a fost un veteran din armata americană care a fost ucis într-un atac terorist din Israel. Ucigașul său a fost ucis în atac și, ca urmare, familia sa primește o pensie de pe urma faptului că el a fost terorist. Legea Taylor Force nu permite Statelor Unite să ofere ajutor economic către AP decât dacă stopează plățile către teroriști și către familiile teroriștilor.

Maurice Hirsch: Există acest ajutor care ajunge la ei indirect, prin USAID, pentru beneficiul palestinienilor.

Chris Mitchell: Finanțarea din partea USAID și Agenția de Ajutoare a ONU merge către proiectele de infrastructură și pentru construcția de școli și clinici de sănătate pentru oameni, dar aceasta înseamnă că AP va avea bani pe care îi va folosi să plătească teroriștii.

Maurice Hirsch: Am arătat și că AP direcționează aproximativ un miliard de shekeli și sute de milioane de dolari anual, cel puțin în ultimii trei ani, către ceea ce ei numesc instituții ale OEP.

Chris Mitchell: Hirsch spune că sunt multe lucruri pe care Vestul le poate face pentru a trage la răspundere Autoritatea Palestiniană. El mai spune că ar trebui interzis transferul de bani către instituțiile ce aparțin de Organizația pentru Eliberarea Palestinei. Acestea, mai spune el, sunt niște cerințe elementare care ar trebui implementate rapid. Maurice Hirsch: Răsplătirea teroriștilor nu promovează pacea. Canalizarea a miliarde de dolari către instituțiile OEP pentru finanțarea directă sau indirectă și promovarea terorismului, este împotriva păcii.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 426, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.