De ce sunt proteste în Iran, Irak și Liban?

Adaugat la :  13.12.2019

Președintele Trump a discutat recent cu premierul israelian Beniamin Netanyahu despre amenințarea Iranului. Convorbirea a avut loc după ce Netanyahu a emis o avertizare promptă către șase națiuni europene care încercau să ocolească sancțiunile impuse de SUA contra Iranului. Corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl, are detalii.

Julie Stahl, corespondent CBN: Premierul Netanyahu a încurajat protestatarii împotriva regimului din Iran și s-a dezlănțuit împotriva a șase țări din Europa care voiau să facă afaceri cu Teheranul.

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului: În Teheran, în Bagdad și în Beirut, oamenii ies în stradă. Sunt măcelăriți cu sutele și totuși, protestele continuă. Iranienii protestează împotriva corupției și a creșterii prețurilor, irakienii, împotriva corupției guvernului lor șiit și împotriva influenței iraniene crescânde. Libanezii protestează contra guvernului lor, care are în componența sa Hezbollah-ul dirijat de Iran. În timp ce oamenii din Orientul Mijlociu se ridică curajoși împotriva Iranului și a acoliților săi, iată un lucru absurd: în Europa, unele națiuni plănuiesc cum să ocolească sancțiunile SUA împotriva Iranului. În timp ce regimul iranian își ucide propriul popor, națiunile europene se grăbesc să susțină acel regim ucigaș.

Șase țări europene și-au anunțat vinerea trecută intenția de a se alătura INSTEX. Franța, Marea Britanie și Germania au creat INSTEX ca sistem de schimb pentru a ocoli sancțiunile SUA împotriva Iranului.

Beniamin Netanyahu: Ar trebui să le fie rușine acestor națiuni europene. Oare n-au învățat nimic din istorie ? Se pare că nu, de vreme ce împuternicesc un stat fanatic terorist în a-și dezvolta armament nuclear și rachete nucleare, care le vor aduce dezastru lor și întregii lumi.

Președintele Trump s-a retras din acordul nuclear iranian în mai 2018 și a impus sancțiuni Iranului. Netanyahu a dat alarma de mulți ani legat de intențiile nucleare ale Iranului. El spunea că Europa ar trebui să se alăture sancțiunilor impuse de SUA și să crească presiunile asupra Iranului.

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului: Celor ce sunt pentru relaxarea măsurilor asupra Iranului le spun că istoria vă va judeca cu asprime. Schimbați-vă direcția acum ! Julie Stahl, „Știrile CBN”, Ierusalim !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 307 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine:https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională