De la activ la influent - Conferința Alo! Copii România 2020 Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  22.10.2020

Educarea copiilor în spiritul valorilor creștine este una dintre preocupările Bisericii din România. Ce fac creștinii pentru a influența și a zidi credința generației viitoare?

Efectele pandemiei pe care o traversează întreaga lume sunt resimțite puternic în familiile cu copii. Este o perioadă care a generat foarte multe întrebări, dar puține răspunsuri, iar părinții încearcă să se adapteze. De asemenea, organizațiile creștine implicate în lucrarea cu copiii caută soluții pentru a continua să transmită valorile biblice generației viitoare.

Răzvan Duminică, director, Alo! Copii România: De aceea și tema conferinței de anul acesta a fost „De la activ la influent” pentru că am vrut să transmitem un mesaj cât se poate de simplu: chiar dacă lucrurile s-au oprit în lumea fizică, noi, oamenii lui Dumnezeu, suntem chemați să influențăm, să spunem, să prezentăm Cuvântul lui Dumnezeu care va aduce rod și va binecuvânta și transforma viața copiilor din jurul nostru.

Rachel Turner, Anglia: Un impact care este unic din punctul de vedere al Bisericii pentru că noi le oferim ceva copiilor, ceva ce nu pot primi în niciun alt loc, oriunde s-ar afla.

Lucrătorii cu copiii au nevoie să știe că nu sunt singuri și că pot fi sprijiniți în încercările lor de a realiza diverse activități.

Codruța Burghelea, coordonator regional, Alo! Copii România: Am venit cu această conferință ca un răspuns la aceste nevoi ale lucrătorilor cu copiii. Să le spunem, în primul rând, că nu sunt singuri. Să le spunem, în al doilea rând, că există variante și că Dumnezeu este în control. Peste toată situația aceasta Dumnezeu este în control. Astfel că toate subiectele și toate sesiunile pe care le-am avut aici au fost oarecum îndreptate înspre aceste lucruri speciale, lucruri unice care se întâmplă în această perioadă.

Cea de-a 9-a ediție a conferinței naționale Alo! Copii, organizată recent la Timișoara, a scos în evidență aspecte referitoare la importanța adaptării în aceste vremuri. Organizatorii au dorit să atragă atenția asupra modului în care poate fi influențată viața copiilor, a bisericii și a lucrării.

Răzvan Duminică, director, Alo! Copii România: Vorbitori cu experiență i-au ajutat pe lucrătorii cu copiii în a descoperi cum pot să slujească în această vreme diferită și am pus accent în acest an pe creativitate. Am încercat să privim la lucrurile ce pot fi făcute cu lucrurile care ne sunt date.

Țicu Semeniuc, manager resurse, One Way România: De fiecare dată este important să lucrăm împreună pentru Împărăția lui Dumnezeu. De aceea și anul acesta, și anul viitor și, cu ajutorul Domnului, cât ne mai dă zile pe pământ să facem lucrarea aceasta împreună, astfel ca toată lumea să aibă materiale, resurse pe care să le folosească de fiecare dată. Este foarte important să avem resurse creative, inovative. Uitați în ce perioadă trăim acum! Cine ar fi crezut că vom folosi internetul atât de mult, dar iată că trebuie să îl folosim.

Invitații care au susținut seminariile online au fost din Anglia și din România. Ei au vorbit despre acțiune și afecțiune, despre credință și cum poate fi ea dezvoltată în viața copiilor, despre influența poveștilor și a știrilor asupra copiilor.

Codruța Burghelea, coordonator regional, Alo! Copii România: Rachel ne-a ajutat să înțelegem modul în care putem să ne apropiem și mai mult de copiii noștri, înspre a-i îndrepta pe ei, la rândul lor, spre Dumnezeu mai mult. Alan ne-a ajutat să înțelegem cum putem să creștem credința copiilor chiar într-o lume în schimbare cum este lumea în care trăim în aceste momente. Bob ne-a ajutat să înțelegem faptul că trebuie să continuăm să spunem copiilor noștri, și copiilor cu care lucrăm, povestirea biblică, să prezentăm Apoi, Victoria ne-a învățat să ne jucăm acasă, să implementăm în copiii noștri credința prin jocuri, prin lucruri pe care le pot atinge, prin activități pe care să le facem și în calitate de părinți cu copii noștri, dar și în calitate de lucrători cu copiii. Iar Ina, de asemenea, ne-a încurajat să ne jucăm cu copiii.

Ina Bulzan, România: De ce să ne jucăm? Pentru că jocul este limbajul copilului. Indiferent ce altă limbă vorbești cu un copil nu o să reușești să ajungi la inima lui la fel de bine ca și cu jocul. Orice pe lumea asta poți să-l înveți pe un copil prin joc: de la concentrarea atenției la cum își gestionează emoțiile, la reguli, la disciplină. Toate le poți învăța prin joc.

Cea de-a 9-a ediție a conferinței „Salvează generația următoare” a fost organizată prin programul Alo!Copii România cu sprijinul Centrului Creștin Aletheia din Timișoara.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 849, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.