Descoperire arheologica din vremuriel biblice

Adaugat la :  21.07.2021

Arheologii israelieni au găsit o inscripție de 3 000 de ani din Judecători. Emily Jones vine cu detalii din Ierusalim.

Emily Jones: Bine ați venit la Ierusalim pentru această ediție a rubricii „Noutăți din Israel” în cadrul căreia vă spunem ce se întâmplă în Israel și în Orientul Mijlociu.

Emily Jones: Arheologii israelieni au făcut o descoperire uimitoare legată de vremea biblică a Judecătorilor. Arheologii au găsit o bucată de ceramică cu o inscripție rară în timp ce făceau excavări în sudul Israelului.

Prof. Yossef Garfinkel: Este cea mai palpitantă descoperire și inscripție de pe vremea Judecătorilor, între anii 1000 până la 100 Î.Hr.,. Avem yod, resh, bet, ayin și lamed pe care dacă le citim împreună, obținem ”Jerubbaal”.

Emily Jones: Jerubaal este numele pe care tatăl său i l-a dat lui Ghedeon după ce a distrus altarul ridicat lui Baal și a învins madianiții. Potrivit arheologilor, e foarte probabil ca proprietarul să fi scris numele său pe recipientul mic. Deși nu au nicio dovadă că inscripția se referă la Ghedeon din Biblie, aceasta este o legătură uimitoare a lumii moderne cu vremurile biblice.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 888, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.