Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Despre FERICIRE - interviu cu Max Lucado

Adaugat la :  27.11.2019

„Nu vă îngrijorați, fiți fericiți”, spune cântecul. Însă nu pentru toți oamenii este așa de ușor să fie fericiți, ceea ce este foarte deprimant. În cadrul unui interviu realizat de Jennifer Wishon de la CBN, autorul de succes Max Lucado are niște indicații radicale pentru fericire care pot fi urmate cu ușurință.


Jennifer Wishon: Cât de fericiți sunt americanii în aceste zile?


Max Lucado, autor: Niciodată nu au fost așa de nefericiți. Exsistă un index al fericirii care măsoară nivelul de fericire a societății noastre. Și acest index arată că oamenii niciodată nu au fost așa de nefericiți.


Jennifer Wishon: Potrivit The Harris Poll, care măsoară starea de fericire a americanilor, două treimi din americani spun că sunt nefericiți. Oamenii sunt triști!


Max Lucado: Deasupra societății noastre se alfă în continuare un nor gri.


Jennifer Wishon: În calitate de pastor, vi se pare potrivită această descriere? Mă întreb oare cât timp petreceți cu oamenii cu care faceți consiliere și care caută fericirea.


Max Lucado: Da, aceasta este experiența mea. Pentru mulți oameni, fericirea este un concept foarte greu de definit.


Jennifer Wishon: În cartea sa apărută recent „How Happiness Happens”, pastorul Lucado explică cum pot oamenii găsi fericirea într-o lume în care ne comparăm în continuu, într-o lume a dezamăgirii și a aștepătrilor neîmplinite.


Max Lucado: Eu sunt un mare adept al promovării fericirii. Îmi place să fiu fericit. Suntem mai buni când suntem fericiți. Suntem mai sănătoși din punct de vedere fizic, relațiile noastre sunt mai bune. Poate unii vor fi surprinși, dar când suntem fericiți, câștigăm mai mulți bani.


Jennifer Wishon: Îi pasă Lui Dumnezeu de fericirea noastră? Vrea să fim fericiți?


Max Lucado: Da. Sunt gata să confrunt pe oricine spune că Dumnezeu favorizează pe un morocănos. Exsită 3.000 de citate în Biblie despre fericire.


Jennifer Wishon: Pentru a pregăti rețeta pentru fericire, Lucado a examinat toate cele 50 de versete care conțin formularea „unii pe alții”, cum ar fi „să vă iubiţi unii pe alţii” sau „primiţi-vă unii pe alţii” și le-a comprimat în 10. Unele par extrem de simple și pot aduce fericirea.


Max Lucado: Salutați oamenii, opriți-vă când este cazul, și salutați oamenii din inimă. Întrebați-i cum se simt. Apoi, așteptați răspunsul.


Jennifer Wishon: Lucado recunoaște că nu este mereu ușor să rămânem fericiți.


Max Lucado: Isus a spus să ne iertăm unii pe alții așa cum a făcut-o Dumnezeu prin Hristos. Să nu uităm că Dumnezeu ne-a iertat prin Hristos. Repet, nu este ușor, dar reușim să fim fericiți dacă scăpăm de resentimente.


Jennifer Wishon: Peste tot, lumea ne spune că secretul fericirii este de natură materială.


Max Lucado: Dau drumul la televizor și aflu că mașina mea este prea veche, că hainele mele sunt demodate, că telefonul meu nu este actualizat. Sunt bombardat cu informații. Dacă nu suntem atenți, atunci credem că vom fi mai fericiți dacă facem cumpărături. Ne autoamăgim că realizările în viață sau cumpărăturile ne fac fericiți și apoi, ne dăm seama că nu este așa.


Jennifer Wishon: Potrivit lui Lucado, fericirea oferită de Dumnezeu este de durată chiar și în perioade dificile.


Max Lucado: Mă încred în nădejdea că Dumnezeu este bun, că El este în control și că voi lăsa ca acea speranță să aibă un impact asupra mea.


Jennifer Wishon: După ce ați citit cartea, vă veți confrunta cu provocarea de a face 100 de oameni bucuroși în următoarele 40 de zile.


Max Lucado: Suntem fericiți când îi facem și pe alții fericiți și când fericirea noastră nu depinde de bunurile pe care le cumpărăm, ci pe cine slujim, pe cine ajutăm. Când îi binecuvântăm pe alții, deschidem ușa spre fericire.


Jennifer Wishon: După cum sună, această provocare merită încercată.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 802 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.